Quantcast
Channel: Huidzorg Houten
Viewing all 325 articles
Browse latest View live

Acné-littekens in het gezicht- ervaring van Linda Verkerk

$
0
0

In maart 2016 kwam Linda Verkerk naar Huidzorg Houten voor een intakegesprek. Al snel werd duidelijk dat Linda al sinds haar vijftiende last heeft van acné en acné-littekens. Vooral op haar wangen is dit goed zichtbaar. Ze heeft al vaker behandelingen ondergaan, maar is door online te zoeken bij Huidzorg Houten terecht gekomen. Samen met de huidtherapeut is een behandelplan opgesteld, waarbij peelings en laserbehandelingen de acné-littekens zouden verminderen. Nu ruim een jaar verder is Linda erg blij met het resultaat en wil ze graag haar verhaal delen. Ze vond het zelf ook heel prettig om ervaringen van de andere te lezen, dus lees hier haar eigen ervaring bij Huidzorg Houten!

Acné en acné-littekens in het gezicht

Linda: “Mijn acné is ontstaan rond mijn 15e jaar. Hiervoor had ik een hele gave huid. De acné is ontstaan door hormonen en ik ben daarom ook vaak gewisseld van anticonceptie methode. Ik ben eerst naar de huisarts gegaan en heb toen mijn eerste antibiotica kuur gekregen, een zalf. Dit mocht niet baten. Ik ben toen eerst naar andere praktijken geweest, waar ik verschillende behandelingen heb ondergaan, zoals peelings. microdermabrasie en ablatieve laserbehandeling. Helaas was het resultaat niet blijvend en de acné keerde snel weer terug.”

De huisarts, dermatoloog en huidtherapeut voor de behandeling van acné

Acné-littekens-linda-verkerkSoms is een acné zo hardnekkig dat het goed is samen te werken met de huisarts en dermatoloog. Zo heeft ook Linda haar acné onder controle gekregen:

“Omdat mijn acne aanhield heb ik via de dokter een verwijzing gekregen voor de dermatoloog. Hier heb ik een Roaccutane kuur gekregen en eindelijk na 8/9 jaar was ik van mijn acne af! Maar de littekens waren natuurlijk nog zichtbaar.”

Hoe ben je bij Huidzorg Houten terecht gekomen?

“Via Facebook kwam ik bij Huidzorg Houten terecht, omdat ik nu mijn acne voorbij was, wilde ik gaan werken aan een mooiere huid. Ik ben nu onder behandeling bij Huidzorg Houten voor mijn acné-littekens. De praktijk sprak mij aan, omdat het er mooi en professioneel uit zag. En het was voor mij dichtbij!”

Behandelplan voor acné-littekens

Linda kwam naar Huidzorg Houten, omdat ze haar acné-littekens graag wilde vervagen. Tijdens het intakegesprek is een behandelplan opgesteld van behandelingen die de opgelopen schade van het bindweefsel geleidelijk kunnen herstellen.

In de eerste fase van het behandeltraject heeft Linda meerdere fractionele laserbehandelingen ondergaan. De Erbium:Glass fractionele laser Resurfx zet met een scanner warme pulsen in de lederhuid. Hierdoor vindt stimulatie van nieuwvorming van bindweefsel plaats, waardoor de defecten van onderaf opgevuld worden met nieuw weefsel.

Daarna zijn we aan de slag gegaan met enkele peelings met trichloorazijnzuur (TCA) om de huid ook nog sterker en egaler te maken.

Fractionele laserbehandeling acné-littekens

huidverbeterende-behandelingen-welke-keuze-is-er

Linda: “De laserbehandeling ben ik al eerder ondergaan, dus ik vond het best spannend. Van tevoren ben ik goed geïnformeerd over de werking van de laser en de huidreactie na de behandeling. Tijdens de behandelingen vertelde de huidtherapeut duidelijk wat ze ging doen. Ik kreeg plakkers op mijn ogen ter bescherming van het laserlicht. Daarna werd mijn huid gereinigd en begon de behandeling.”

“Bij de eerste puls wist ik weer hoe het voelde. Ik kan het gevoel niet echt beschrijven. Tijdens de behandeling voel ik mijn gezicht opzwellen, en rood worden, als er dan meer pulsen bij worden gezet, voel je het gebied groter worden. Ook deze behandeling gaat vlot, en daardoor prima te verdragen. Ik denk dat een behandeling net lang genoeg duurt.”

“Na de behandeling word je huid gekoeld. Je huid voelt opgezwollen en rood. Soort hamsterwang effect. Dit trekt snel weer weg, de roodheid houd wat langer aan. Omdat de huid dicht blijft, herstelt het snel weer. De volgende dag is het nog iets rood, maar met make-up makkelijk weg te camoufleren. De huid is een beetje droog (kleine puntjes van de laserkop) en voelt wat ruw aan. Maar er is geen pijn, en make up doet wonderen!”

TCA-peeling bij acné-littekens

peelings-huidzorg-houten

Na de laserbehandelingen heeft Linda nog intensieve peelings ondergaan om haar huidconditie verder te verbeteren.

Linda: “De TCA peeling heb ik ervaren als branderig. Zodra de peeling op je huid komt lijkt het wel of je hoofd in de brand staat. Het voordeel vind ik, dat je weet dat de pijn afneemt. Het ergste is als hij er net op zit, en daarna word het alleen maar minder. Ik vind de peeling ook kort duren, even doorbijten, en je bent er zo vanaf. En of ik nou voor de eerste of 5e keer kom, de dames van Huidzorg Houten, vertellen alles wat ze gaan doen, wat er gebeurt, en waar ze mee bezig zijn. Dit is prettig. Zeker als je de behandeling voor de eerste keer ondergaat.”

Voor- en na foto acné-littekens

acné-littekens-lindaWat vind je van het resultaat tot nu toe?

Linda: “Ik heel tevreden met het resultaat. Ik krijg ook complimenten van andere mensen dat mijn huid een stuk rustiger is. Het was ook leuk om mijn voor- en na foto’s te vergelijken. Je kan het verschil duidelijk zien. Voor iedereen die twijfelt zou ik zeggen: doen!! De behandelingen zijn even doorbijten, maar het resultaat is er zeker. Als ik nu in de spiegel kijk, was het me allemaal meer dan waard.”

Zelf een afspraak maken voor behandeling van acné of acné-littekens?

Wil je zelf graag een afspraak maken, omdat je bijvoorbeeld ook last heb van acné en acné-littekens? Je kan altijd contact opnemen door te bellen naar nummer 030 6342561 of vul onderstaand contactformulier in.

Het bericht Acné-littekens in het gezicht- ervaring van Linda Verkerk verscheen eerst op Huidzorg Houten | Huidtherapie & Laserkliniek.


Met aandacht voor je huid kom je de overgang wel door

$
0
0

19 mei is het zover: dan beleef ik de overgang van ervaren 40-er naar prille 50-er. Dat het niet alleen feest is om meer `mature’ te worden ondervind ik steeds vaker als ik in de spiegel kijk. De zwaartekracht doet zijn werk, mijn haar wordt grijs, op mijn bovenlip nestelt zich een donslaagje en af en toe zie ik tot mijn schrik een heuse heksenhaar op mijn kin. Maar ik ben ook blij met mijn huisje (zoals ik mijn lichaam beschouw) en daar wil ik goed voor zorgen, want als ik naar mijn grootmoeders kijk kan ik nog ruim 40 jaar mee. Dus stroop ik mijn mouwen op en bereid mij voor om deze overgangsperiode goed door te komen.

Acné is eindelijk verleden tijd

Tot vijf jaar geleden had ik nog steeds last van actieve acné. Dankzij de behandelingen hier bij Huidzorg Houten en bewust gebruik van goede verzorgingsproducten als Oilacleanse en Cebatrol thuis heb ik het gevoel dat ik de acné nu eindelijk onder controle heb. De Aknetrol pak ik er nog maar sporadisch bij want ik heb nog nauwelijks ontstekingen. Bovendien heb ik ontdekt dat mijn huid heel snel reageert op melkproducten dus die laat ik ook staan.

De overgang – wat betekent die voor mijn huid?

De hormonen tieren al welig en net als ooit tijdens mijn zwangerschappen, lees ik mij nu ook weer suf over wat mij nog meer te wachten staat. Hoogste tijd dus om even mijzelf van binnen en buiten onder de loep te nemen en de puntjes op de i te zetten. Eigenlijk ben ik ook gewoon nieuwsgierig, want ik zit tegenwoordig best lekker in mijn vel zeker nu mijn collega’s van Huidzorg Houten mijn huid weer in topconditie hebben weten te krijgen!

Wel eens gehoord van terugtrekkende oestrogenen?

Met de jaren komen de rimpels, want heb ik gelezen: door de terugtrekkende oestrogenen wordt er minder collageen gevormd. Het valt nog mee maar ik merk dat mijn kaaklijn en bovenarmen slapper worden en ik zie vaker fijne lijntjes onder mijn ogen. Ik heb ook opeens een ‘muffintop’ ontwikkeld, afvallen is er echter niet meer bij want daar krijg ik een ‘ingevallen bekkie’ van. Dan maar een iets bollere toet met mooie lachrimpels!

Dons op mijn bovenlip – als dat het alleen was

O, o die haartjes – opeens poppen ze op de gekste plekken op, op de achterkant van je bovenbenen, op je tenen en wist ik veel dat vrouwen ook borsthaartjes krijgen..  In de jaren dat ik hier werk heb ik al zoveel vrouwen de eerste, vaak aarzelende, stap zien zetten om te informeren naar definitieve ontharing. De schaamte voor de snor die zijn intrede doet rond de overgang is vaak groot. Nu ik zelf last begin te krijgen van nieuwe haartjes kan ik mij daar ook wel iets bij voorstellen.

We blijven positief

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik echt vind dat er ergere dingen zijn. Maar het oog wil ook wat, er zijn immers al grijze muizen genoeg. Dus ga ik naar de kapper om mijn haar te verven, stift mijn lippen rood en zet mijn mooiste glimlach op. Vriendelijk naar jezelf en de ander blijven kijken is de basis voor schoonheid is mijn filosofie. Waar ik wel op wil letten is dat mijn Boeddha-buikje mijn gezondheid niet in de weg gaat staan. Omdat ik een zittend beroep heb probeer ik in de pauze daarom altijd even te gaan wandelen.

Onder de loep

De afgelopen maanden hielpen mijn collega’s met het “Tas stralend naar Sarah-plan”. Ze pakten het serieus aan: ik werd van top tot teen gescreend! Als je alles zo op een rijtje ziet lijkt het een hele waslijst, maar ze hebben mij echt geen complex aangepraat hoor. Tussen de bedrijven door werd ik met enige regelmaat de behandelkamer ingelokt om deze behandelingen te ondergaan. Soms gevoelig, maar het was heerlijk om in de revisie te gaan!

Daar komt-ie:

Fractional laser voor acné-littekens

De afgelopen twee jaar heb ik verschillende fractional laser-behandelingen ondergaan om mijn acné-littekens aan te pakken. Het is een gevoelige behandeling maar ik kan mij goed op mijn buikademhaling concentreren en dan is het goed vol te houden. Vooraf twee paracetamol slikken scheelt ook!

Een zijdezachte huid

Na afloop van de behandeling lijk ik voor mijn gevoel een beetje op een fluweelhondje: mijn wangen gaan er heel charmant van hangen maar dit trekt snel bij evenals de roodheid. De dag na de behandeling voelt het net of er een laagje perkament op mijn huid ligt. Ik heb gemerkt dat het prettig is om mijn huid in te smeren met bijvoorbeeld Ultimate Recovery Crème van Medik8 en natuurlijk goed te beschermen tegen de zon. De dagen die volgen lijkt het juist net of ik in de zon ben geweest omdat het pigment naar boven komt. Deze behandeling werkt vooral op termijn door. Nu na enige tijd zie je  duidelijk dat de structuur van mijn huid is verbeterd. Niet alleen de huid oogt en voelt gladder, de verslapping van de kaaklijn is ook aangepakt!

Pigment aanpakken met TCA-peelings

De TCA-peeling is een intensieve peeling die pigment en fijne lijntjes aanpakt. De bovenste huidlaag wordt dunner, de peeling bevordert de huiddeling en door toevoeging van retinol krijgt de huid een mooie glans.

Het is een prettige behandeling om te ondergaan. Het voelt eerst lekker koel als de peeling wordt aangebracht op mijn huid. Maar na een paar minuten begint de peeling te werken en ben ik blij met de waaier die in mijn handen is gedrukt zodat ik mijzelf koelte kan toewuiven want dan lijkt het even of je in de fik staat! De warmte trekt snel weg en naar gelang de huid het nodig heeft brengt de huidtherapeut nog een laagje aan.

Schilfers staan voor een nieuw velletje!

Na afloop van de behandeling voelt mijn gezicht de eerste dag nog zijdezacht aan maar is ook een beetje trekkerig. En dan is het wachten geblazen op het moment dat de huid gaat breken. Het is niet voor niets een peeling! Dus na een paar dagen zit ik al vervellend achter de balie. Ja die schilfers horen er ook bij en zo kan ik mooi aan de klanten zien wat er gebeurt na een peeling.

Niets is wat het lijkt

Maar ik ben ook maar een mens en dus ook wel eens onzeker. Pas ging ik naar een feestje waar ik vrienden zou ontmoeten die ik een jaar niet gezien had. Vooraf moest ik er nog ergens anders zijn. Toen ik mijn make-up bijwerkte merkte ik dat mijn huid toch weer was gaan schilferen. En niet zo’n beetje ook. Ik overwoog terug naar huis te gaan want zo durfde ik mij eigenlijk niet te vertonen. Maar ik heb mijn ogen extra opgemaakt en mijn lippen rood gekleurd. En wat bleek? Iedereen was blij mij weer te zien en ik hoorde alleen maar: `Wat zie jij er stralend uit! Zeker de liefde hè?!’

Het feest kan beginnen!

Gewapend met zonnebrand (de beste antirimpelcrème), veel water naast de koffie en de wijn, dagelijks een stukje pure chocolade, mijn zegeningen tellend in de liefde en regelmatig een onderhoudsbeurt van mijn huid zie ik de toekomst stralend tegemoet.

Ik prijs mij gelukkig dat ik gezond de spannende leeftijd van 50 mag bereiken en natuurlijk dat ik deel uitmaak van zo’n gezellig team van vakvrouwen! Kom maar op met die Sarahpop!

Het bericht Met aandacht voor je huid kom je de overgang wel door verscheen eerst op Huidzorg Houten | Huidtherapie & Laserkliniek.

5 Meest gestelde vragen over laserontharing voor de zomer

$
0
0

We kunnen de zwemkleding weer uit de kast halen! Misschien heb je al een leuk zomerjurkje, rokje, of mouwloos shirt gedragen. Dan heb je van tevoren vast even nagedacht over je lichaamsbeharing. Toch maar even snel de badkamer ingedoken en met het scheermes, epi-lady of ontharingcrème in de weer geweest. Voor altijd van je ongewenste haargroei af zijn is natuurlijk super handig. Maar laserontharing, kan dat wel vlak voor de zomer? We geven kort en bondig antwoord op de 5 meest gestelde vragen over laserontharing voor de zomer.

Voorbereiden op de zomer met permanente laserontharing

40002186_sAls je in de zomer volledig verlost wil zijn van storende haargroei, dan kan je het beste in het najaar daarvóór starten met laserontharing. Je hebt namelijk een aantal behandelingen nodig, die elke 8 weken plaatsvinden. Er gaat dus best wat tijd overheen. Maar in september ligt de focus weer op school en werk en bedekken we onze huiden weer met kleding. Plannen voor laserontharing zetten veel mensen dan in de ijskast. Tot de volgende zomer weer in aantocht is en je opnieuw herinnerd wordt aan de haren, stoppels, ingegroeide haren en scheerirritatie…Daarom komt de hulpvraag voor laserontharing juist in deze tijd veel voor. Als laserontharing jou wat lijkt op korte termijn, lees dan vooral verder!

Vraag 1: Kan laserontharen de hele zomer lang?

26051676_sDit verschilt per persoon. Daarvoor moet je jezelf eerst de vraag stellen: vind ik het ‘erg’ dat het desbetreffende gebied niet bruin kleurt deze zomer? Want laserontharen op een zongebruinde huid is niet verstandig en omdat veiligheid bij ons hoog in het vaandel staat, nemen we geen risico.

Hoef je niet persé bruin te worden bij je bikinilijn, oksels, rug, benen, borst, armen of buik (of ander gewenst gebied)? Dan kom je goed in aanmerking! We adviseren om het huidgebied op zonnige dagen in te smeren met antizonnebrandcrème of af te dekken met kleding of een handdoek. Mensen die nauwelijks zonnen, niet op vakantie gaan, of veel binnen werken, zijn sowieso goede kandidaten.

Let op: de haren moeten wel gepigmenteerd zijn. Mensen met blonde. grijze of witte haren komen in aanmerking voor elektrische epilatie.

Vraag 2: Kan laserontharen voor mijn vakantie?

37323110_sDaar is goed rekening mee te houden. Je kan 1 tot 2 weken vóórdat je op vakantie gaat nog behandeld worden met onze laser, want de huid is snel gekalmeerd na de laserbehandeling.

Een voordeel is dat de haartjes dan precies uitvallen aan het begin van je vakantie. Dus heb je er lekker weinig omkijken naar! Ongeveer een maand na je vakantie mag je weer behandeld worden. Mits je dus toch TE bruin geworden bent in desbetreffende gebied.

Is het toch niet helemaal gelukt om met het gebied uit de zon te blijven? Dan wachten we uit voorzorg liever iets langer tot je kleurtje weer vervaagd is. Hoewel een kuur van elke 8 weken het meest effectief is, heeft een langere tussenpoze van bijvoorbeeld 10 tot 12 weken in de zomer nauwelijks invloed op de effectiviteit en het eindresultaat.

Vraag 3: Mag ik scheren als ik aan laserontharing ben begonnen?

Ja, dat mag! Maar omdat de haartjes twee tot drie weken na de behandeling uitvallen, is scheren misschien niet eens nodig. Scheren kan trouwens haargroei niet verergeren, dat is een fabeltje. Harsen, epileren en de touwtjes methode mogen helemaal niet meer als je eenmaal aan laserontharing bent begonnen. Deze methoden verwijderen ook de haarwortels en als deze niet meer aanwezig zijn, kunnen ze ook niet met laserlicht vernietigd worden.

Vraag 4: Hoe vaak moet ik terug komen voor laserontharing?

ArmaFotografie-HuidZorgHouten-081

Biologisch gezien is er elke keer dat je de praktijk bezoekt circa 15 % van de haren in de actieve groeifase. Deze haren zitten diep in het haarzakje en zorgen ervoor dat het haarzakje effectief uitgeschakeld wordt door het laserlicht. Om deze reden zijn er gemiddeld 6 behandelingen nodig. Als haargroei continu gestimuleerd wordt door hormonen, medicatie of andere interne factoren, kan het aantal behandelingen hoger liggen.

De huidtherapeuten van Huidzorg Houten laseren al jaren met de gouden standaard onder de ontharingslasers: de Lightsheer DUET en zijn er in getraind om de behandelingen zo effectief mogelijk uit te voeren, door o.a. precisie, juiste instellingen en uitgebreide voorlichting.

Vraag 5: Heb ik plezier van slechts 1 of 2 laserbehandelingen voor de zomer?

Zeker! Elke behandeling geeft verbetering en dunt de beharing aanzienlijk uit. Daarom heeft het absoluut zin om 1 of 2 keer te laten ontharen voor je zomervakantie. De haren zijn dan een stuk dunner en de haardichtheid is kleiner, waardoor bijvoorbeeld de oksels, benen, rug, bikinilijn, etc. veel minder stoppelig aanvoelen, haren minder gaan irriteren of ingroeien en scheren zo gepiept is. Daarnaast vallen de behandelde haartjes 2 tot 3 weken na de behandeling uit, dat betekent veel minder gedoe in de badkamer.

Meer informatie over permanente laserontharing bij Huidzorg Houten

Conclusie: laserontharen kan nog voor de zomer, als je precies weet waar je op moet letten.

Vooraf aan de eerste behandeling nemen we een intakegesprek af, waarin je uitgebreid voorgelicht wordt en we bekijken wat voor jouw zomer een handige planning is. Ook wordt er een prijsindicatie gegeven van het gebied, naar de grootte van het te behandelen oppervlakte. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op!

Lees meer over laserontharen:

Het bericht 5 Meest gestelde vragen over laserontharing voor de zomer verscheen eerst op Huidzorg Houten | Huidtherapie & Laserkliniek.

Veiligheid bij laserbehandelingen: waar moet je op letten?

$
0
0

Veiligheid bij laserbehandelingen is de laatste jaren veel in opspraak. Zoals je je kunt voorstellen is het noodzakelijk veilig om te gaan met deze krachtige apparatuur. Hoe veilig is een laserbehandeling nu eigenlijk en heeft dit ook effect op de gezondheid? In dit blogbericht gaan we naast deze vragen in op de herkenningspunten van een veilige laserpraktijk.

Wat is LASER?

Lasertherapie werd in de zestiger jaren geïntroduceerd. Het woord LASER staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Nederlands vertaald betekent dit: “lichtversterking door gestimuleerde uitzending van straling”. In de laserkop wordt licht geproduceerd, wat middels speciale technieken (zoals bijvoorbeeld spiegels) wordt versterkt.

Dit versterkte licht wordt in een zeer geconcentreerde bundel uitgezonden en bevat een hoge dosis energie, wat ingezet kan worden voor verschillende doeleinden, zoals laserontharen, verwijderen van rode vaatafwijkingen en blauwe bloedvaatjes, verwijderen van pigmentvlekken en tatoeages en verstevigen van bindweefsel.

Waar komt het laserlicht terecht?

Het aantal nanometers bepaald hoe diep het licht in de huid komt en welke structuren in de huid geabsorbeerd worden door het licht, bijvoorbeeld water, melanine (pigment) of hemoglobine. Het bijzondere van deze techniek is dat laserlicht heel selectief deze ‘chromoforen’ kan vernietigen, zonder de omringende huid of andere huidstructuren te beschadigen. Het laserlicht kan niet dieper in de huid komen. De straling komt bijvoorbeeld niet bij andere organen van ons lichaam terecht.

Risico’s bij laserbehandelingen

De hoge energiedichtheid van een laserbundel is een belangrijke reden om aandacht te schenken aan de veiligheid van laserlicht. De mate van risico’s is afhankelijk van het type laser waar mee gewerkt wordt. Elk laser heeft een eigen golflengte, vermogen en expositietijd.

Waar met lasers gewerkt wordt is er risico op brand en blootstelling aan laserrook. De ogen zijn zeer gevoelig voor beschadigingen, wanneer het oog direct of indirect in contact komt met laserlicht kan dit een beschadiging geven aan het hoornvlies, het bindvlies, de ooglens en het netvlies. Het risico op huidbeschadigingen is een stuk lager dan de kans op beschadiging van het oog. Echter bestaat er wel een reële kans op huidverbranding bij onprofessioneel gebruik van licht- en laserapparatuur.

Naast goede praktische vaardigheden is het vooral heel belangrijk dat de behandelaar veel verstand heeft van huidaandoeningen en de juiste diagnose kan stellen. Ook dient de behandelaar volledig op de hoogte te zijn over de gezondheidstoestand van de cliënt en de contra-indicaties (redenen om niet te behandelen), zoals een zongebruinde huid en het gebruik van lichtgevoelige medicijnen.

Wetgeving omtrent werken met lasers

Tot op heden is de toepassing van licht- en lasertherapie niet opgenomen in de wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG). Dit betekent dat ook anderen dan (para)medische professionals deze behandelingen uit mogen voeren. Hierdoor is het aanbod van licht- en laserbehandelingen erg groot. Des te belangrijker is het om alert te zijn op de veiligheidsmaatregelen die een praktijk neemt omtrent deze behandelingen.

Lees ook het blogbericht: Laserbehandeling kan (mogelijk) niet meer bij schoonheidsspecialist.

Veiligheid licht- en laserbehandeling bij de huidtherapeut

Huidzorg Houten volgt de interne richtlijn, die de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) heeft opgesteld voor licht- en laserveiligheid voor alle huidtherapeuten, nauwgezet op. Hiernaast zorgen wij ervoor dat we alle maatregelen nemen die genomen kunnen worden omtrent het werken met licht- en laserapparatuur.

Maatregelen veiligheid laserbehandelingen Huidzorg Houten

Door het nemen van alle mogelijke maatregelen worden veiligheidsrisico’s en in de praktijk optredende onvoorziene situaties zoveel mogelijk beperkt. Waar moet je op letten als consument?

Kennis & bekwaamheid huidtherapeuten

Al onze huidtherapeuten zijn HBO-opgeleid en zeer bekwaam in het veilig werken met laser- en lichtflitsapparaten. Zij nemen regelmatig deel aan nascholing, cursussen en post-HBO opleidingen omtrent licht- en laserbehandelingen. Voor elk laser- of lichtflitsapparaat gebruiken we een protocol waarin het veilig gebruik van het apparaat beschreven is.

Samenwerking huidtherapeuten

Bij Huidzorg Houten werken zeven huidtherapeuten nauw samen in één vestiging. Het team gunt onze cliënten de allerbeste zorg. Een groot team heeft diverse voordelen. Het zorgt voor een bundeling van kennis en ervaring, die gedeeld wordt middels wekelijks intercollegiaal overleg, zorgvuldige overdracht en controles. U wordt dus niet slechts door één huidtherapeut behandeld, maar onder de hoede genomen door een heel team van huidtherapeuten. Dat maakt onze licht- en laserbehandelingen extra veilig!

Soort laser

Niet alle lasers zijn even goed. Betrouwbare lasers zijn meestal ook dure lasers. Niet alleen vanwege technische onderdelen, zoals een sterke motor, maar ook vanwege de vele onderzoeken die gedaan worden en uiteraard veel geld kosten. Als een bedrijf zeer goedkope laserbehandelingen kan aanbieden, bestaat er een grote kans dat er behandeld wordt met een goedkoop of verouderd laserapparaat.

Huidzorg Houten beschikt over de meest zeer geavanceerde, hoogwaardige licht- en laserapparaten, die allen zijn voorzien van een CE-markering en FDA goedkeuring. Geavanceerde scanners en contactkoeling op de laserkop beperkt de warmte in de huid en zorgt dat de behandeling aangenaam blijft.

Uitgebreide informatievoorziening

Onze cliënten krijgen vooraf aan de behandeling alle relevante informatie in begrijpelijke taal. Bijwerkingen en eventuele complicaties worden doorgenomen en indien er alternatieven zijn van de behandeling, kunnen deze ook worden uitgelegd. De huidtherapeut geeft voorlichting schriftelijk mee en het behandelovereenkomst wordt door onze cliënten vooraf aan de behandeling ondertekend.

Inrichtingseisen voor laserveiligheid

De behandelkamers voldoen aan alle veiligheidsmaatregelen m.b.t. inrichtingseisen die volgens de arbo richtlijn 89/391 EEG nodig zijn bij het werken met licht- en laserapparatuur. Enkele voorbeelden hiervan zijn speciale afscherming van ramen, toegangsbeperking, signaleringsborden en het gebruik van brandveilig materiaal.

Veiligheidsbrillen en afzuiging van laserrook

Wij hebben verschillende soorten EN207/208 gecertificeerde veiligheidsbrillen die specifiek voor de aanwezige licht- en laserapparatuur geschikt zijn en optimale bescherming bieden. De brillen worden regelmatig gecontroleerd. Daarnaast worden rookdeeltjes die vrijkomen tijdens sommige behandelingen mechanisch afgezogen door een speciale afzuigunit.

Onderhoud laserapparatuur

De licht- en laserapparatuur wordt met regelmaat onderhouden en gecontroleerd door een gecertificeerde technicus van erkende Nederlandse bedrijven. Deze afspraken zijn vastgelegd middels een onderhoudscontract.

Registraties huidtherapeuten

Alle huidtherapeuten staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten, een waarborg van kwaliteit en bekwaamheid. Huidzorg Houten is aangesloten bij DALA. De DALA staat voor Dutch Aesthetic Laser Association en een Nederlandse beroepsvereniging die zich inzet voor de kwaliteit van laser- en lichtbehandelingen.

Certificaat laserveiligheid Huidzorg Houten

In maart j.l. heeft een erkende lasertechnicus een de risico’s van de lasers van Huidzorg Houten in kaart gebracht, een zogenaamde risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E). In de Arbowet is dit een genoemd middel ter bevordering van veilig en gezond werken met lasers. Doordat alle aanbevelingen zijn doorgevoerd heeft Huidzorg Houten een certificaat van laserveiligheid ontvangen, waarmee we aan kunnen tonen Huidzorg Houten officieel een laserveilige kliniek is!

Meer lezen over onze laserbehandelingen?

Lees meer over de behandelingen die wij uitvoeren met lichtflitsapparaten en lasers:

acné-littekens-ervaring-lindaBent u geïnteresseerd in licht- en/of laserbehandelingen, maar u vindt het nog spannend? Op deze pagina kunt u een video’s bekijken van onze behandelingen. Uiteraard neemt de huidtherapeut uitgebreid de tijd om uw vragen te beantwoorden en u persoonlijke voorlichting te geven tijdens het intakegesprek.

Neem gerust contact met ons op via 030-6342561 of onderstaand contactformulier.

Het bericht Veiligheid bij laserbehandelingen: waar moet je op letten? verscheen eerst op Huidzorg Houten | Huidtherapie & Laserkliniek.

Pigmentvlekken in het gezicht: hoe ontstaan ze?

$
0
0

Pigmentvlekken zien we dagelijks in de praktijk bij Huidzorg Houten. Eén van de meest uitdagende huidproblemen in het werkveld als je het ons vraagt. Nieuwe inzichten op het gebied van pigment zijn voor ons altijd leerzaam en belangrijk om te weten. Om ervoor te zorgen dat we onze kennis met betrekking tot pigment up-to-date houden volgen wij regelmatig trainingen en cursussen. In dit blog zullen we ingaan op hoe pigment nu eigenlijk wordt gevormd. In het volgende blog zullen we ons meer richten op hoe we deze processen stuk voor stuk kunnen aanpakken. Lees je mee?

Hoe ontstaat pigment?

Wanneer je iemand vraagt hoe pigment kan ontstaan wordt vaak gezegd: door in de zon te liggen. Het is niet voor niks dat half Nederland een stuk bruiner thuis komt na een zonvakantie. Maar hoe dit proces precies in zijn werk gaat is bij veel nog niet bekend. Ook best logisch, omdat het niet bepaald een makkelijk verhaal is. Ook wij huidtherapeuten ervaren dit elke keer weer wanneer we iemand uitleggen hoe en waarom pigment gevormd wordt. Maar zeker het gedeelte waar het mis gaat, waardoor pigmentvlekken ontstaan.

De vorming van pigment in stappen

1. Licht van binnen/buiten schijnt in je ogen

Alle soorten licht die in de pupil van onze ogen valt heeft invloed op de vorming van pigment. Dus ook als je ’s nachts het licht aan doet om naar het toilet te gaan worden jouw pigmentcellen wakker gemaakt om nieuw pigment te vormen. Je kunt dus zeggen dat (zon)licht de motor is achter het het proces

pigmentvorming-huidzorg-houten

2. Onze hypofyse produceert het melanine stimulerend hormoon (MSH) onder invloed van licht

De hypofyse, een klier midden in ons hoofd, produceert het MSH hormoon. Dit hormoon is in staat de pigmentcellen in onze huid op te sporen als een soort detectie wagentjes. Deze pigmentcellen worden ook wel melanocyten genoemd.

3. De pigmentcellen produceren stofjes om pigmentkorrels aan te makenpigment-vorming-in-de-huid

Wanneer het MSH hormoon de pigmentcellen heeft gevonden wordt een signaal gegeven om nieuwe pigmentkorrels aan te gaan maken, ook wel melanine genoemd. Het aminozuur Phenylalaine zorgt ervoor dat het enzym Tyrosinase wordt aangemaakt. Dit enzym is verantwoordelijk voor de daadwerkelijke aanmaak van melanine.

4. Het pigment wordt gevormd

Wanneer de stof melanine is gevormd moeten ze nog samen verpakt worden als een echt bouwpakket. Deze bouwpakketten worden ook wel melanosomen genoemd. De melanine gaat dus als een groepje in een melanosoom zitten. Dit pakketje wordt vervolgens getransporteerd naar de bovenste huidlagen.

5. Het pigment gaat naar de bovenste huidlagen toe

Al deze processen spelen zich dieper in de huid af. De melanosomen met daarin de stof melanine worden met een soort tentakels die aan de pigmentcel zitten omhoog getransporteerd. Eenmaal boven aangekomen wordt de melanine afgegeven aan de keratinocyten in onze bovenste huidlaag. Nu kun je aan de buitenkant ook zien dat de huid bruiner is.

Hoe ontstaan pigmentvlekken

De vorming van pigment is een natuurlijk proces. Maar toch gaat het niet altijd bij iedereen goed. Waar de buurvrouw een egaal bruin kleurtje krijgt door even in de zon te zitten heb jij gelijk een donkere pigmentvlek op je voorhoofd. Waarom de één wel pigmentvlekken krijgt en de ander niet heeft te maken met de mate van blootstelling aan de zon, hormonale invloeden en erfelijke belasting. Naast deze factoren is er ook nog een verschil in de soort pigmentvlekken die kunnen ontstaan. Welke soorten pigmentvlekken er zijn lees je via onze pagina pigmentvlekken.

Oppervlakkig of diep pigment?

De huidtherapeut let bij haar huidtherapeutisch onderzoek op de diepte van het pigment. Dit is namelijk een belangrijk gegeven voor de wijze waarop een pigmentvlek aangepakt kan worden, maar het zegt ook iets over het verwachtingsbeeld. Een pigmentvlek ligt verspreid in de opperhuid (epidermaal) of in de lederhuid (dermaal). Sommige pigmentvlekken bevinden zich in beide huidlagen. Het is heel belangrijk om oppervlakkige pigmentvlekken en diepe pigmentvlekken van elkaar te onderscheiden. Ze hebben namelijk een verschillende aanpak nodig en ook het verwachtingspatroon van de behandeling ligt anders. Lees meer hierover in: Behandeling van oppervlakkige en diepe pigmentvlekken.

melasma-op-het-voorhoofd

Hoe kan ik pigmentatie behandelen?

Nu we weten hoe pigment gevormd wordt is de belangrijkste vraag misschien wel: hoe kun je pigmentvlekken behandelen? Er is helaas niet één antwoord voor alle soorten pigmentvlekken. Elke pigmentvlek en ieder persoon is anders, waardoor ook elk behandelplan persoonlijk is. Het verminderen van pigment bestaat eigenlijk altijd uit een combinatie van 2 of meer behandelvormen. Als we pigmentvlekken willen verminderen moeten we namelijk alle stappen van het vormingsproces onder controle zien te krijgen en misschien wel belangrijker: houden!

Waarom is onderhoud nodig?

Wanneer je last hebt van pigmentvlekken en deze wil behandelen is het belangrijk dat je beseft dat onderhoud noodzakelijk is. De kans dat pigmentvlekken weer donkerder kleuren of terugkomen is groot, omdat je simpelweg het proces niet kan stoppen. Gelukkig zijn er wel genoeg mogelijkheden om de kans zoveel mogelijk te verkleinen. Hierover lees je binnenkort meer.

Lees volgende week verder!

In het volgende blog zullen we meer vertellen over hoe je pigmentvlekken kunt behandelen. Mocht je na het lezen van dit blog vragen hebben kun je altijd contact opnemen door ons te bellen (030 – 6342561) of vul onderstaand contactformulier is.

hoe-behandel-je-pigmentvlekken

 

 

Het bericht Pigmentvlekken in het gezicht: hoe ontstaan ze? verscheen eerst op Huidzorg Houten | Huidtherapie & Laserkliniek.

Tatoeage laten verwijderen met laser – ervaring van Rosy

$
0
0

Rosy uit Utrecht (30 jaar) had een zwarte tatoeage in de vorm van een vlinder in haar lies. Ze was er niet meer blij mee, dus besloot ze deze weg te laten laseren bij Huidzorg Houten. Vandaag kwam ze op controle en maakten we een eindfoto. We waren allebei blij met het resultaat! In dit blogbericht deelt Rosy haar ervaring over de behandeling met de Q-Swicthed Nd:YAG laser voor het verwijderen van tatoeages.

Waarom wilde je de tatoeages laten verwijderen met laser?

Rosy: “Ik was nog jong toen ik de tatoeage liet zetten, pas 16 jaar. Nu ben ik in een volwassen fase van mijn leven en de afbeelding past niet meer bij me. Nu ben ik een ander persoon dan toen. Ik had toen geen reden om de tatoeage te laten zetten, daardoor was het geen belangrijke tatoeage voor mij.”

Hoe kwam je bij Huidzorg Houten terecht?

Rosy: “Ik kwam bij jullie op advies van mijn huisgenoot Nienke, zij werkte bij Huidzorg Houten als huidtherapeut en voerde enkele behandelingen en natuurlijk de nazorg uit”.

Wat vond je van de laserbehandelingen bij Huidzorg Houten?

Rosy: “De behandeling bij Huidzorg Houten heb ik als prettig ervaren. Vooral de voor- en nazorg die jullie geven en dat jullie van tevoren koelen. Dat maakt de laserbehandeling minder gevoelig. Jullie geven ook uitgebreide voorlichting, anders dan ik elders gewend was. De behandelingen voelden niet prettig, maar elke behandeling wordt steeds minder pijnlijk.Ten eerste omdat het went en ik op een gegeven moment wist wat ik kon verwachten.Ten tweede omdat er steeds minder inkt in de tatoeage zit.”

Voor- en na foto tatoeage verwijderen

tatoeage laser voor na

Hoe vind je het resultaat van de laserbehandeling van de tatoeage?

Rosy: “Ik ben super tevreden. Het is heel snel gegaan, ik had maar vijf behandelingen nodig. Het genas ook snel, de huid was dicht binnen een week. De eerste behandeling was wel heftig, toen was mijn lies echt een beetje gezwollen. Ik had in het begin kleine blaartjes en ik moest enkele dagen pleisters dragen. Na de laatste behandeling was niet meer nodig, omdat de huid snel genas.”

Had je dit resultaat van tevoren verwacht?

Rosy: “Ik had eigenlijk geen idee hoe het na afloop eruit zou zien. Ik zag bij andere mensen weleens dat de huid heel wit kan worden. Ik ben blij dat het bij mij niet zo is. Je ziet nog een klein waasje, ik denk dat dit ook nog wat bijtrekt. De laatste behandeling was twee maanden geleden.”

Heb je hiervoor nog andere behandelingen geprobeerd?

Rosy: “Ik heb twee keer eerder een bloem op mijn enkel weg laten laseren, bij twee verschillende bedrijven. Deze tatoeage is nu helaas een litteken geworden. De eerste keer ben ik door iemand behandeld die met een laserapparaat bij een praktijk langs kwam. Ik kreeg van tevoren nauwelijks voorlichting. Ik had bijvoorbeeld geen idee hoe mijn wond thuis verzorgd moest worden. Ik kreeg toen een flinke wond na het laseren, met heftige blaren. De tweede keer was bij een ander adres. Daar ging het ook niet goed, omdat de wond na de behandeling ging ontsteken. Dit kwam ook wel een beetje omdat ik met een naald in de blaar geprikt had. Ik heb het zo gelaten. Mijn zus heeft me geholpen met de nazorg. Het is een beetje mijn eigen schuld, ik heb teveel op de goedkope prijs gelet. Ook dacht ik dat de huidreactie ‘normaal’  was, omdat de eerste behandeling ook al zo heftig was.”

Wil je nog iets kwijt aan mensen die laserbehandeling van tatoeage overwegen?

Rosy: “Ik wil iedereen adviseren om goed onderzoek te doen naar de kliniek waar je naar toe gaat. Betaal liever iets meer en dat de behandeling goed uitgevoerd wordt, in plaats van een goedkope behandeling en de rest van je leven met een litteken zitten. Dat maakt het alleen maar erger. Ik had nog liever een spijt-tatoeage gehad dan een litteken. Gelukkig heb ik bij Huidzorg Houten gezien dat het anders kan, want mijn huid is helemaal hersteld zonder littekenvorming. Ik heb nog één tatoeage die ik wel mooi vind, maar deze heeft wel een bijzondere betekenis voor me. Ik ben voorlopig niet van plan een nieuwe tatoeage te zetten.”

Meer informatie over verwijderen tatoeage

De huidtherapeuten van Huidzorg Houten verwijderen spijt-tatoeges met de Q-Switched Nd;YAG laser. Wil je meer weten over het verwijderen van spijt-tatoeages bij Huidzorg Houten? Lees dan deze pagina en bekijk de video. We adviseren je graag persoonlijk tijdens een intake-gesprek!

Het bericht Tatoeage laten verwijderen met laser – ervaring van Rosy verscheen eerst op Huidzorg Houten | Huidtherapie & Laserkliniek.

Je bent nooit te jong of te oud voor behandeling van acné

$
0
0

Hoe is het om elke keer als je in de spiegel kijkt mee-eters, rode bultjes en puistjes te zien? De één zit er niet mee, de ander vindt het heel erg. De impact van acné op iemands dagelijkse leven wordt nog vaak onderschat. “Ach, het hoort er nu eenmaal bij, het gaat vanzelf weer over!” is wat mensen met acné te horen krijgen. Toch kan acné een aanslag hebben op het zelfvertrouwen en kunnen mensen letterlijk en figuurlijk gebukt gaan onder acné. Uit onzekerheid en angst voor afkeuring zeggen zij regelmatig sociale gelegenheden zoals feestjes of zwemactiviteiten af. Acné kan het plezier flink vergallen.

Acné komt veel voor

De huidtherapeuten van Huidzorg Houten zien elke dag dat acné veel impact kan hebben. Zeker 85% van de mensen tussen 12 en 25 jaar heeft in meer of mindere mate last van puistjes in het gezicht, op de borst, de rug en de schouders.

Het is dus geen wonder dat acné de grootste hulpvraag vormt bij Huidzorg Houten. Vorig jaar en dit jaar bestond zeker 25% van alle behandelingen die Huidzorg Houten biedt uit acnétherapie. De acnébehandeling bestaat uit een grondige dieptereiniging, waarbij puistjes een mee-eters verwijdert worden, een peeling en nabehandeling.

Effectieve aanpak voor acné

Veel mensen met acné zitten in een vicieuze cirkel en zien door de bomen het bos niet meer. Alles wat zij proberen aan hulpmiddeltjes werkt niet of lijkt de acné juist te verergeren. De huidtherapeuten van Huidzorg Houten onderzoeken eerst de oorzaak. Ook letten zij op de uitlokkende factoren, zoals stress en voeding. Door acné bij de wortel aan te pakken is er meestal na elke behandeling verbetering zichtbaar en zien we de huid geleidelijk rustiger worden.

Acné komt voor bij alle leeftijden

Je bent nooit de jong of te oud voor de behandeling van acné. Voor jongeren is het belangrijk dat zij op tijd leren hoe ze thuis op de juiste manier hun huid kunnen verzorgen. Zo kan er een hoop leed bespaard blijven.

Ook volwassenen kunnen bij Huidzorg Houten terecht voor de behandeling van acné. Bij vrouwen ontstaat acné meestal door hormonale veranderingen en dit vereist een andere aanpak. Iedere huid is uniek. Daarom passen de huidtherapeuten van Huidzorg Houten de acnébehandeling en adviezen aan naar de conditie en behoeften van de huid én de cliënt.

Huidverbetering bij acnéschade

Het is belangrijk dat je puistjes en mee-eters niet zelf uitknijpt. De huidschade die acné veroorzaakt, zoals grove poriën, pigmentvlekjes, roodheden en littekentjes kan verminderd worden bij Huidzorg Houten. Peelings, fractionele laserbehandelingen, micro-needling therapie en microdermabrasie zijn effectieve behandelingen die de huid egaliseren en gladder maken.

Als je daarbij huidproducten gaat gebruiken met therapeutische ingrediënten, zoals salicylzuur, retinol en antioxidanten,is er een grotere kans op goed en langdurig resultaat.

Vergoeding vanuit zorgverzekeraar mogelijk bij acné

Wist je dat de behandeling van acné in het gezicht bij een aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk vergoed kan worden? Vraag de zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden, dan weet je precies waar je aan toe bent. Je kan bij Huidzorg Houten terecht met én zonder verwijzing van de huisarts.

De eerste afspraak bestaat uit een persoonlijk intakegesprek. De huidtherapeuten van Huidzorg Houten staan klaar om te helpen en doen er alles aan om je op je gemak te stellen.

Het bericht Je bent nooit te jong of te oud voor behandeling van acné verscheen eerst op Huidzorg Houten | Huidtherapie & Laserkliniek.

Salicylzuur: wat is het en hoe werkt het?

$
0
0

Salicylzuur is een veelgebruikt ingrediënt in peelings en producten bij Huidzorg Houten. Salicylzuur heeft een positieve werking bij diverse huidproblemen, zoals acné, rosacea en bultjes op de bovenarmen en bovenbenen. Ook houdt het je huid fris en schoon. In dit blogbericht leggen we je graag meer uit over de eigenschappen, werking en het gebruik van salicylzuur.

Wat is salicylzuur?

Salicylzuur is een betahydroxyzuur (BHA). Deze groep zuren is afgeleid van alphahydroxyzuren (AHA’s). Waar AHA’s in water oplosbaar zijn, zijn BHA’s in vet oplosbaar doordat ze een extra koolstofverbinding bevatten.

Salicylzuur is een van de meest voorkomende BHA’s en wordt onder andere verkregen vanuit de bast van een wilgenboom, maar het komt ook voor in bepaalde soorten groente, fruit en planten. Het woord ‘zuur’ wordt vaak geassocieerd met bijtende en gevaarlijke stoffen, maar AHA’s en BHA’s zijn zuren die een natuurlijke oorsprong hebben en geschikt zijn voor de huid, mits het op de juiste manier wordt gebruikt.

Wat doet salicylzuur voor de huid?

Salicylzuur heeft verschillende positieve eigenschappen, waardoor het een breed inzetbare stof is.

  1. Salicylzuur heeft een keratolytische werking

Salicylzuur heef de eigenschap om de ‘lijm’ tussen de cellen in de bovenste huidlaag te verweken, waardoor deze gaan afschilferen. Vervolgens worden de cellen in de huid gestimuleerd om sneller te delen, waardoor  een “nieuwe” huid ontstaat. Dit noem je keratolyse. Dit proces zorgt er bijvoorbeeld voor dat de kans op verstoppingen wordt verkleind. Daarnaast maakt het de huid egaler doordat het oppervlakkige oneffenheden vermindert.

  1. Salicylzuur heeft een ontstekingsremmende en kalmerende werking

Salicylzuur remt ontstekingen en roodheid in de huid af. Het zit bijvoorbeeld ook verwerkt in de pijnstiller en ontstekingsremmer ‘Aspirine’. Aspirine bevat acetylsalicylzuur, een variant op salicylzuur. De ontstekingsremmende eigenschap van salicylzuur zorgt ervoor dat puistjes worden uitgedoofd. Het kalmerende effect van salicylzuur maakt dat het ook kan worden ingezet bij een gevoelige huid.

  1. Salicylzuur heeft een comedolytische werking

Doordat salicylzuur in vet oplosbaar is, kan het tot diep in de poriën van de huid werken. Het lost overtollig talg in de poriën op en vermindert daarmee de kans op verstoppingen en ontstekingen.

Salicylzuur in peelings

Bij Huidzorg Houten gebruiken wij salicylzuur in de vorm van een peeling. We hebben de keuze uit diverse soorten peelings die salicylzuur bevatten en inzetbaar zijn voor verschillende doeleinden. De verschillende positieve eigenschappen maken salicylzuur inzetbaar bij onder andere alle vormen van acné, rosacea, keratosis pilaris, gerstekorrels, grove poriën en ingegroeide haren. Lees hier meer over onze peelings.

Salicylzuur in producten

Salicylzuur kun je ook thuis gebruiken in je dagelijkse huidverzorging, maar dan in lagere concentraties dan wij in de praktijk gebruiken. Het gebruik van dergelijke producten heeft verschillende voordelen. Het is onder andere een goede voorbereiding op de peelings, omdat het zorgt voor een egale inwerking van de peelings en een betere penetratie van het zuur. Een ander voordeel is dat het behaalde behandelresultaat langer behouden wordt met het gebruik van thuisproducten.

Enkele producten welk salicylzuur bevatten en bij ons verkrijgbaar zijn:

Waar moet je op letten als je salicylzuur gebruikt?

Bij het gebruik van salicylzuur is een aantal punten van belang:

  1. Salicylzuur en zonbescherming

Bij het gebruik van salicylzuur is het belangrijk om de huid te beschermen tegen de zon. Het gebruik van salicylzuur, maar ook van andere soorten zuur, zorgt ervoor dat de huid dunner wordt en daardoor extra kwetsbaar is voor schadelijke gevolgen van UV-straling, zoals verbranding en pigmentverschuivingen. Smeer de huid daarom dagelijks goed in met een zonbescherming met factor 30 of hoger.

  1. Concentraties en pH-waarde

Salicylzuur is werkzaam bij een concentratie vanaf 0,5%. Hoe hoger de concentratie, hoe sterker de keratolytische werking. Daarnaast moet de concentratie van het zuur niet alleen hoog genoeg zijn, het product waarmee het gemengd is moet een pH-waarde tussen de 3,0 en 5,0 hebben om de werkzaamheid te behouden.

  1. Wennen en opbouwen

Als je peelings en producten gaat gebruiken waarin salicylzuur verwerkt zit, zal je huid aan het begin een beetje moeten wennen en een milde reactie kunnen geven op de peelings of thuisproducten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de huid wat trekkerig aanvoelt, iets roder wordt of licht gaat schilferen. Verder is het bij sommige producten verstandig om het gebruik langzaam op te bouwen. Dit is afhankelijk van de gevoeligheid en dikte van de huid. Tijdens een intakegesprek stellen wij een passend behandelplan voor je op.

  1. Allergie of zwangerschap

Wanneer je een allergisch bent voor Aspirine, wordt het gebruik van salicylzuur in peelings of thuisproducten afgeraden. Verder wordt het gebruik van salicylzuur in hogere concentraties dan 2% afgeraden tijdens zwangerschap. Er zijn altijd andere peelings en thuisproducten die wel ingezet kunnen worden.

Meer informatie over een peeling of producten met salicylzuur?

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Wij kijken graag met je mee naar welke behandelingen en therapeutische producten het meest geschikt zijn voor jouw huid. Bel of mail gerust voor het maken van een afspraak via 030 6342561 of via het onderstaande contactformulier.

Het bericht Salicylzuur: wat is het en hoe werkt het? verscheen eerst op Huidzorg Houten | Huidtherapie & Laserkliniek.


Het Laserseizoen is begonnen!

$
0
0

Het najaar is een ideale tijd om te starten met laserbehandelingen. De reden hiervoor is het feit dat het veiliger en effectiever is om te behandelen op een huid die niet zongebruind is. Hoewel veel cliënten al na één laserbehandeling een flinke verbetering zien, zijn er voor de meeste huidproblemen een paar behandelingen nodig om tot een optimaal eindresultaat te komen.

Meestal kan er eens in de 4 tot 8 weken behandeld worden. Reken maar uit, als u nu begint heeft u daar van de zomer veel baat bij! Daarom is het verstandig om niet te lang te wachten met de eerste behandeling.

Onze licht- en laserbehandelingen

Voor welke laserbehandelingen kunt u bij ons terecht?

Huidzorg Houten beschikt over vier medische lasers en twee lichtflitsapparaten welke dagelijks ingezet worden voor de volgende huidproblemen:

Permanente Laserontharing

IPL Behandeling Roodheid

IPL Behandeling Pigmentvlekken

Fractionele Laserbehandeling

Tatoegage Verwijderen

Beenvaatjes Laserbehandeling

Waarom Laserbehandeling bij Huidzorg Houten?

Bij Huidzorg Houten bent u in goede handen. Wij beschikken over de meest geavanceerde licht- en laserapparaten. De behandelingen worden uitgevoerd door vakbekwame, hooggeschoolde huidtherapeuten in een laserveilige en hygiënische omgeving. Wij nemen veel tijd voor u en u wordt uitgebreid voorgelicht.

Voordelen van Lasertherapie

De mogelijkheid om effectief in een diepere huidlaag te behandelen is hét grote voordeel van lasertherapie. Een laser is met zijn golflengte exact afgesteld om één specifiek doel in de huid te bereiken, zoals haarzakjes, bloedvaatjes, bindweefsel of pigment. De laser bereikt het doel zonder dat de omliggende huid beschadigd raakt. Andere voordelen van lasertherapie zijn het comfort, het lange termijn resultaat en de snelheid van de behandeling.

Vergoeding zorgverzekeraar

Veel zorgverzekeraars vergoeden bij een aanvullende polis geheel of gedeeltelijk de kosten van behandeling van overbeharing, acné en acné-littekens en huidverkleuringen in het gezicht. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden. Huidzorg Houten is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en het Kwaliteitsregister Paramedici.

Afspraak maken?

Maak snel een afspraak met één van onze zeven ervaren huidtherapeuten voor een persoonlijk intakegesprek. Neem gerust contact met ons op via 030-6342561 of contact@huidzorghouten.nl.

Bent u geïnteresseerd in licht- en/of laserbehandelingen, maar u vindt het nog spannend? Op deze pagina kunt u een video’s bekijken van onze behandelingen. Uiteraard neemt de huidtherapeut uitgebreid de tijd om uw vragen te beantwoorden en u persoonlijke voorlichting te geven tijdens het intakegesprek.

Het bericht Het Laserseizoen is begonnen! verscheen eerst op Huidzorg Houten | Huidtherapie & Laserkliniek.

Combinatie IPL en fractional laser: effectieve behandeling tegen photo-aging

$
0
0

De combinatiebehandeling lichtflitstherapie (IPL) en fractionele lasertherapie is het meest effectief voor het verminderen photo-aging, oftewel de huidverouderingsverschijnselen veroorzaakt door de zon. Dit blijkt uit onze praktijkervaringen én wetenschappelijk onderzoek. In het blog vertellen we hier meer over deze unieke behandelmethode.

Wat is photo-aging nu precies?

Photo-aging is een andere naam voor zonschade. Photo-aging verwijst naar de huidverschijnselen die ontstaan door langdurige blootstelling aan uv-straling. Met andere woorden: de hoeveelheid zonlicht die je huid krijgt in het leven.

Photo-aging is de grootste veroorzaker van rimpels en huidveroudering. Photo-aging kenmerkt zich door verslapte bloedvaatjes (couperose), diffuse roodheid, pigmentvlekken, verlies van elasticiteit, verlies van collageen, een dunne huid, DNA-schade en huidkanker. Deze huidverschijnselen zijn meestal zichtbaar op alle delen van het lichaam die beschenen worden door zonlicht. Het gezicht, de hals, schouders en het decolleté krijgen het meest te verduren. Met het ouder worden deze verschijnselen steeds beter zichtbaar.

Combinatie IPL en fractionele laser ResurFx

Zodra cliënten bij Huidzorg Houten komen voor huidverbetering, is er meestal sprake van meerdere oneffenheden in het gezicht. We zien vaak een combinatie roodheid, pigmentvlekjes en een slapper wordende huid die de huid ouder doen lijken. Er bestaat niet één enkele remedie voor al deze huidverschijnselen.

De kunst is om twee behandelingen te combineren. Met lichtflitstherapie (IPL) behandelen we de roodheid en de pigmentvlekken in de oppervlakkige huidlaag. Met fractionele laser behandelen we de bindweefselschade, zoals verlies van stevigheid en fijne lijntjes vanuit de diepere huidlagen. Beide handstukken, IPL én de fractionele laser ResurFx, gebruiken we direct na elkaar in één behandeling.

Waarom is de combinatie van IPL en ResurFx samen beter?

Hier zijn meerdere redenen voor:

1: IPL geeft een snel resultaat op korte termijn

Pigmentvlekjes vervagen doorgaans binnen een week na behandeling, de roodheid is meestal binnen twee weken minder zichtbaar. Dit geeft onze cliënten een goed en tevreden gevoel snel na de behandeling.

2: Het behandelproces duurt minder lang

Behandeling met de fractionele laser ResurFx heeft een zeer goed resultaat op langer termijn. De behandeling werkt nog door tot ongeveer negen maanden na de behandeling. Collageenopbouw is namelijk een geleidelijk proces. Door resultaat op korte termijn toe te voegen met IPL, worden de resultaten op lange termijn meer gewaardeerd. Kortom, je hebt eerder profijt van de behandelingen, doordat de huid er al een stuk egaler uitziet voordat het eindresultaat behaald is.

3:De behandeling is effectiever

De IPL behandeling zorgt voor aanvoer van vocht in de huid (oedeem). Het speciale licht van de fractionele laser ResurFx absorbeert water in de huid. Door na de IPL behandeling onmiddelijk met de ResurFx te behandelen is er meer water in het weefsel aanwezig. Dit maakt de fractionele laserbehandeling intensiever én effectiever, zonder een hoger risico op complicaties.

Onderzoek naar resultaten IPL met fractionele laser

Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de veiligheid en de werkzaamheid van deze twee behandelingen in dezelfde sessie. Een deel van de proefpersonen kreeg de behandeling op één helft van het gezicht, om de resultaten goed te kunnen vergelijken. Tijdens het onderzoek zijn drie behandelingen uitgevoerd, elke 4 weken. Hieronder ziet u enkele resultaten.

Huidreacties na de combinatiebehandeling IPL en fractionele laserbehandeling

De mate van photo-aging is bepalend. Ieder mens reageert weer anders. Op de foto rechts ziet u een een perfecte, gewenste huidreactie van één van onze cliënten één dag na de behandeling.

Direct na de behandeling is de huid licht gezwollen. Dit zakt binnen enkele uren af. De huid is na de behandeling wat vlekkerig bruin van de geabsorbeerde pigmentvlekjes die omhoog komen en met de afschilfering van de dode huidcellen meegaan. Dit is een goed teken. Deze bruine vlekkerigheid duurt zo’n vijf dagen, waarop ze op dag twee en drie na de behandeling het beste zichtbaar zijn. Ook zie je een vlekkerige roodheid van de geabsorbeerde vaatjes en de kop van de ResurFx. Soms zie je wat vierkantjes van het patroon van de laserkop van de fractionele laser. Dit duurt zo’n drie tot vijf dagen.

Een groot voordeel is dat er geen wondjes aanwezig zijn; de huid blijft volledig gesloten. Ook heeft men nauwelijks last van vervelling, enkel slechts een droog gevoel. Daarom mag de huid gewoon gecamoufleerd worden met Lycogel.

Informatie over de combinatiebehandeling IPL met fractionele laser

De complete behandeling duurt ongeveer 75 minuten. De prijs is € 450,- per behandeling. (Een losse IPL behandeling van het gelaat kost € 200,- en een losse fractionele laserbehandeling van het gelaat kost € 325,-.) Afhankelijk van de mate van photo-aging en uw wensen zijn er meestal 3 tot 5 behandelingen nodig, elke 4 tot 5 weken.

Lees meer over:

Benieuwd of deze unieke behandelmethode iets voor u is? Wij leggen u graag meer over deze behandelingen uit tijdens een persoonlijk intakegesprek. Neem gerust contact met ons op via 030-6342561 of onderstaand contactformulier.

Het bericht Combinatie IPL en fractional laser: effectieve behandeling tegen photo-aging verscheen eerst op Huidzorg Houten | Huidtherapie & Laserkliniek.

Huidtherapie voor de donkere huid: deel 1

$
0
0

Alleen met de juiste kennis kan de patiënt met een donkere huid effectief en veilig behandeld worden. Daarom moeten huidtherapeuten volledig op de hoogte zijn van de anatomie van de donkere huid. In het eerste deel van dit blogbericht leggen we uit met welke factoren we rekening moeten houden in de keuze voor een behandeling bij de donkere huid. Met ´donkere huid´ bedoelen we de gepigmenteerde huid die kan variëren van lichtbruin, donkerbruin tot zwart.

Verschillen tussen de donkere en lichte huid

Hoewel we van binnen allemaal hetzelfde zijn, zijn er wel degelijk verschillen tussen de donkere en de lichte huid. Wist je dat mensen met een donkere huid evenveel pigmentcellen hebben als mensen met een lichte huidskleur? Echter zijn deze pigmentcellen wel veel actiever en de korrels pigment die zij afgeven zijn groter. Het type melanine eumelanine (zwartbruin) overheerst. Dit pigment beschermt de huid heel goed tegen uv-straling. Mensen met een donkere huid hebben daarom minder snel last van rimpels en huidkanker. Mensen met een lichte huid hebben overwegend feomelanine (geelrood) en zijn gevoeliger voor uv-straling.

Er zijn nog meer verschillen, welke nog niet zo bekend zijn. De dikte van de opperhuid tussen de donkere huid en de lichte huid is gelijk, maar die van een donkere huid is wel veel compacter. Dat wil zeggen, er liggen meer lagen dode huidcellen op elkaar. De huidcellen schilferen ook sneller af. De donkere huid is droger vanwege een hoger transepidermaal vochtverlies in vergelijking met de lichte huid. In de lederhuid hebben mensen met een donkere huid dunnere bindweefselvezels (collageen), maar ook hier liggen deze compacter naast elkaar. Ook heeft een donkere huid minder elastine vezels. Het aantal bindweefselcellen (fibroblasten) is daarentegen weer groter en ook de bloedvaten komen meer voor en zijn wijder in vergelijking met de lichte huid. (De Groot & Toonstra, 2012)

Huidklachten bij de donkere huid

Cliënten met een donkere huid reageren vaak heftiger op een huidaandoening dan cliënten met een lichte huid. Ook zijn roodheid en ontstekingsreacties moeilijker te herkennen door het aanwezige pigment, waardoor men langer kan blijven doorlopen met een huidaandoening.

Huidklachten die specifiek vaker bij de donkere huid voorkomen zijn:

  • Pseudofolliculitis barbae: vorm van ingegroeide haren en ontstekingen in de baardstreek, meestal bij mannen met een donkere huid. Zie afbeelding.
  • Postinflammatoire hyperpigmentatie: lichtbruine tot donkerbruine pigmentvlekken als gevolg van ontstekingen, acné, irritatie of beschadiging van de huid.
  • Dermatosis papulosa nigra: bruine of zwarte goedaardige bultjes die veel voorkomen bij mensen met een donker huidtype en bij Aziatische mensen.
  • Acné keloidalis nuchae: een woekering van littekenweefsel rond de haarzakjes in de nek, die veel voorkomt bij mannen met een donkere huid, door het te kort afscheren van de haren.

Sneller risico’s behandeling donkere huid

De donkere huid heeft meer de neiging om te reageren met donkere vlekken (hyperpigmentatie), lichte vlekken (hypopigmentatie) of overmatige littekenvorming (keloïd) bij ontstekingen, beschadiging of irritatie. Dat geldt ook voor huidbehandelingen waarbij we gebruik maken van thermische, fysische of chemische prikkelingen. Veel behandelmethoden doen een beroep op de huidgenezing. Uiteraard willen we ongewenste huidreacties zoveel mogelijk voorkomen.

Daarom vermijden we agressieve behandelingen en kiezen we voor een mildere, geleidelijke aanpak. De voor- en nadelen moeten goed overwogen worden. Bij twijfel kan er na toestemming een proefstukje behandeld worden. De patiënt komt dan na enkele weken bij ons op controle. Bij een goed resultaat kan er besloten worden om de behandeling voort te zetten. Toch biedt dit geen garantie voor de rest van de behandelperiode; voorzichtigheid blijft geboden.

Donkere huid voorbereiden op behandeling

De cliënt heeft zelf ook invloed op het voorkomen van ongewenste huidreacties. De voorbereiding van de donkere huid begint al een maand voor de behandeling. Uv-straling moet vermeden worden en in veel gevallen dient men de huid thuis voor te behandelen met pigmentremmende werkstoffen, zoals arbutine, kojic acid, retinol of hydrochinon. De gebruikersinstructies van actieve werkstoffen komen nauw. Hierbij valt of staat vaak het resultaat van de therapie. Het gebruik van een antizonnebrandcrème gedurende de gehele behandelperiode is vereist.

Verwachtingen behandeling huidklachten donkere huid

Met name bij cliënten met een donkere huid is het zeer belangrijk om tijdens het intakegesprek dieper in te gaan op de verwachtingen van het resultaat. Liever zijn we te eerlijk en een beetje terughoudend, waarna we verrast worden door de verbeteringen, dan andersom. De instellingen van bijvoorbeeld laserapparatuur zijn minder sterk en peelings komen minder diep dan bij een lichte huid. Hierdoor kunnen meer behandelingen nodig zijn dan bij een lichte huid. Uiteraard doen onze huidtherapeuten altijd hun uiterste best om maximale resultaten te behalen.

Voorlichting bij cliënten met een donkere huid

Ook besteden we veel aandacht aan de bewustwording van risico’s, het verschil tussen gewenste en ongewenste huidreacties en voor- en nazorg van de huid. Als alle informatie duidelijk is, vragen we de cliënt een behandelovereenkomst te tekenen. Ook maken we duidelijke voor- en nafoto’s om het resultaat goed te kunnen meten. We attenderen de cliënt erop de huid thuis te blijven inspecteren en bij vragen of twijfels altijd contact op te nemen met de huidtherapeut.

Meer informatie over behandeling van de donkere huid?

In het volgende blogbericht vertellen we welke huidbehandelingen wel of juist niet in aanmerking komen bij een donkere huid en waarom.

Indien je alvast meer wilt weten over onze behandelingen en/of jouw huidklacht door ons behandeld kan worden, neem gerust contact met ons op via 030-6342561 of onderstaand contactformulier.

Het bericht Huidtherapie voor de donkere huid: deel 1 verscheen eerst op Huidzorg Houten | Huidtherapie & Laserkliniek.

De huid in de herfst: de beste behandeling

$
0
0

Nu het weer herfst is merk je gelijk dat je huid ook verandert. Je zomerteint verdwijnt en maakt plaats voor een doffe, droge en soms zelfs wat grauwe huid. Te weinig slaap, veel binnen zitten en stress werken ook niet mee. Wanneer je huid in conditie is zit je zelf vaak beter in je vel. Dus weg met die overbodige huidcellen en geef nieuwe cellen de kans om stralend van de herfst te genieten. Hoe breng je nu je natuurlijke glow terug? Je leest er alles over in dit blogbericht.

Huidveranderingen in de herfst

In de zomer komt je huid, of je nu wilt of niet, in aanraking met uv-stralen. De zon schijnt vaker en heeft meer kracht. Als natuurlijk beschermingsmechanisme maakt de huid meer pigmentkorrels aan in de bovenste huidlaag. Ook maakt de huid extra lagen aan om licht beter te filteren en weerkaatsen. Deze extra huidlagen hebben we in de herfst vaak niet meer nodig.

Teveel uv-straling kan zorgen voor verstoringen in allerlei huidprocessen waardoor er pigmentvlekjes kunnen ontstaan en de kleine bloedvaatjes in de huid verslappen die als couperose zichtbaar worden. Je egale bruine kleurtje maakt plaats voor een doffe huid met rode of bruine vlekjes, droge plekken en rimpels.

Door de op elkaar geplakte bovenste huidcellen krijgen de onderste huidlagen minder kans  om zich mooi en gehydrateerd te ontwikkelen. Je huid kan wel wat hulp gebruiken om van die overbodig geworden huidcellen af te komen.

Huidbehandelingen voor de herfst

Door je huid als het ware te ‘resetten’ bereid je haar voor op de temperatuurwisselingen van kou en warmte. Dat ‘resetten’ kun je op verschillende manieren doen:

1: De huid opfrissen

Het verdunnen van de bovenste huidlaag kan op een mechanische manier met microdermabrasie behandelingen of door het inzetten van chemische peelings die de huidcellen als het ware losweken. Je huid krijgt zo direct een booster. Deze behandelingen voorkomen tevens onzuiverheden, zoals mee-eters en puistjes.

Chemische peelings

Een peeling is een behandeling waarbij de dode en niet functionerende huidcellen worden verwijderd met behulp van natuurlijke zuren. Er zijn peelings die pigmentvlekken lichter maken, ontstekingen uitdoven, de talgproductie remmen en zelfs de aanmaak van bindweefselvezels stimuleren. Van sommige peelings ga je een beetje schilferen, maar daar krijg je wel een glanzend nieuw velletje voor terug!

Microdermabrasie

Microdermabrasie is een intensieve, mechanische peeling van de opperhuid, waarbij de overbodige huidcellen zorgvuldig worden afgeslepen en de huid gestimuleerd wordt om nieuwe cellen te produceren.Microdermabrasie is een methode om de huidstructuur te verbeteren, een ruwe en droge huid te verzachten en oppervlakkige pigmentvlekken te vervagen.

2: Egaliseren en vergladden van de huid

Wil je een grove huidstructuur, fijne lijntjes en vlekjes aanpakken, denk dan eens aan micro-needling therapie of fractionele laser behandelingen in combinatie met IPL. Deze behandelingen komen dieper en werken daardoor ook anti-aging. Ze geven de huid een lange termijn booster.

Fractionele laser Erbium:Glass

Fractionele laserbehandeling met de ResurFx is de meest intensieve behandeling van het rijtje. Door herstructurering en opbouw van collagene vezels zal de huid soepeler aanvoelen en gladder en frisser ogen. Het voordeel van deze laserbehandeling is dat je ‘goed over straat kan’ na deze behandeling vanwege de korte downtime. Op kortdurende roodheid en zwelling na, valt het de omgeving nauwelijks op dat je net behandeld bent.

Micro-needling therapie

Bij micro-needling therapie maken we met behulp van een vibrerende pen microscopisch kleine gaatjes in de huid. Het is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verfraaien zonder de bovenste huidlaag te beschadigen.

Vraagt het najaar om een ander huidverzorgingsritueel?

Het resultaat van de bovenstaande behandelingen kan je zelf versterken door producten te gebruiken met actieve ingrediënten:

Vitamine C

Vitamine C is een echte allround booster die in het najaar eigenlijk een must is voor iedere huid. Deze werkstof versnelt de celdeling en stimuleert de aanmaak van gezonde cellen, en pakt pigmentproblemen aan. Je huid toont weer fris en egaal! Onze aanbevelingen:

Vitamine A-zuur of Retinol

Vitamine A-zuur of retinol is een krachtig ingrediënt. Naast het verstevigen van het bindweefsel heeft deze werkstof ook een reparerende functie. Het stimuleert versnelde celdeling wat bijdraagt aan herstel van huidschade ten gevolge van overmatige blootstelling aan zonlicht.

Onze aanbevelingen:

Exfoliëren

Door je huid een paar keer per week zacht te polijsten met een scrub met een fijn korreltje of het aanbrengen van een emulsie met exfoliërende ingrediënten als glycolzuur en salicylzuur kun je thuis ook de bovenste huidlaag mooi dun houden. Dit vergemakkelijkt de opname van de werkstoffen in je thuisverzorgingsproducten. Onze aanbevelingen:

Herstellende en vochtinbrengende huidproducten

Medik8-hydr8-b5-serum

Als je last hebt van een trekkerige huid, schrale plekjes of kloofjes houd dan je huid lekker soepel met bijvoorbeeld Ultimate Recovery Crème van Medik8. Vermijd vaseline. Dat sluit de huid alleen maar af. Ook het Medik8 vitamine-B5 (pantotheenzuur) serum staat erom bekend het vochtgehalte van de huid te verbeteren in samenwerking met hyaluronzuur. Hyaluronzuur hydrateert de huid actief door water vast te houden.

Meer informatie?

Ben je op zoek naar effectieve huidverbetering en benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen?

Tijdens een intakegesprek brengt de huidtherapeut je huidconditie in kaart en adviseert mede op basis van jouw wensen welke behandelingen en of producten bij jouw huid passen. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak via 030-6342561 of onderstaand contactformulier.

Het bericht De huid in de herfst: de beste behandeling verscheen eerst op Huidzorg Houten | Huidtherapie & Laserkliniek.

Medik8 kits bij Huidzorg Houten

$
0
0

Sinds deze maand zijn de nieuwe Medik8 kits ook bij Huidzorg Houten verkrijgbaar. De vijf Medik8 kits zijn ontworpen en samengesteld voor klachten als acné, pigmentvlekken en een gevoelige huid. De samengestelde setjes kunnen goed worden ingezet tijdens peelings, laserbehandelingen, lichtflitstherapie, microdermabrasie of acntherapie bij Huidzorg Houten. Maar ze zijn daarnaast ook geschikt voor mensen die opzoek zijn naar therapeutische producten met werkzame ingrediënten. Benieuwd welke set bij jou past? Lees dan snel verder.

 

Medik8-blemish-control-kitBlemish Control Kit 

Deze kit kan goed worden ingezet wanneer je last hebt van acné. De set bestaat uit 4 producten die de huid kalmeren, onzuiverheden bestrijden en een vette glimmende huid verminderen. De producten bevatten salicylzuur welke ontstekingsremmend werkt en dode huidcellen laat afschilferen. Hierdoor heb je minder snel last van nieuwe mee-eters, ontstekingen of een doffe huid. De Blemisch AOX is een ideaal product wanneer je last hebt van een hormonale acné of krabacné. Het 100% olievrije serum ondersteunt het huidherstel, waardoor je huid sneller geneest van korstjes en vlekjes. De Betagel is ideaal om opkomende puistjes en ontstekingen direct te verminderen. Doordat de gel doorzichtig is kun je het overdag lokaal aanbrengen.

Prijs: €145,- | Inhoud:

White Balance Kit

De producten in deze kit zijn speciaal samengesteld om pigmentproblemen aan te pakken. Ook deze set bestaat uit 4 producten die donkere vlekken vermindert de pigmentcellen rustig houdt en die de huid hydrateren. Het serum, de White Balance Oxy-R, bevat 0.5% oxyresveratrol. In verschillende onderzoeken is gebleken dat oxyresveratrol pigmentvlekken kan oplichten en hiermee dus de huid egaler kan maken. Naast het serum bevat de kit ook een dag- en nachtverzorging. Bekende ingrediënten zoals vitamine-C, niacinamide en vitamine-E zijn hierin toegevoegd om pigmentvlekken aan te pakken en te voorkomen. In de White Balance Day creme zit tevens een SPF50 om de huid te beschermen tegen UV-straling.

Prijs: €137,- Inhoud:

Age Renew Starter Kit

De Age Renew Starter Kit bestaat uit 6 producten die huidveroudering aanpakken. De producten bevatten therapeutische werkstoffen die bewezen diep in de huid kunnen doordringen om bindweefselcellen te stimuleren. De set is ideaal om bijvoorbeeld kennis te maken met de producten van Medik8 of om bijvoorbeeld mee te nemen op vakantie.

Prijs: €55,-medik8-age-renew-starter-kit | Inhoud:

Gentle Repair Skincare System

Deze kit bevat 5 producten die ingezet kan worden bij het ondergaan van peelings en/of laserbehandelingen. Daarnaast bevat de set ook producten die rosacea klachten aanpakt en de huid kalmeren. Alle producten zijn erop gericht huidirritatie te verminderen, een droge en gevoelige huid te kalmeren en hydrateren en ongemak na een behandeling weg te nemen.

Prijs: €55,-Medik8-gentle-repair-skincare-system | Inhoud:

Smart Recovery Skincare System

Ook deze kit kan goed worden ingezet wanneer je een peeling of laserbehandeling ondergaat bij Huidzorg Houten. De 5 producten kalmeren en stimuleren de huid door de toegevoegde vitamine-C en retinol. Wanneer je last hebt van een gevoelige huid kun je deze producten goed inzetten om de huid te herstellen, maar tegelijkertijd sterker te maken.

Prijs: €55,- | Inhoud:

medik8-smart-recovery-skincare-systemMedik8 Kit bestellen?

Je kunt de Medik8 Kits bestellen via onze webshop. Wil je meer informatie over welke kit het beste aansluit bij jouw huid. Kom gerust een keer langs voor een consult om te kijken wat we voor jouw huid kunnen betekenen.

Het bericht Medik8 kits bij Huidzorg Houten verscheen eerst op Huidzorg Houten | Huidtherapie & Laserkliniek.

Huidtherapie voor de donkere huid: deel 2

$
0
0

Zoals ik een maand geleden in Huidtherapie voor de donkere huid: deel 1 beschreef, zijn er enkele anatomische verschillen tussen de lichte en donkere huid. Een donkere huid heeft meer risico’s op complicaties, zoals postinflammatoire hyperpigmentatie en het vormen van littekenweefsel. Deze belangrijke factor neemt de huidtherapeut mee bij het opstellen van een persoonlijk behandelplan. In dit blogbericht leg ik bij diverse huidbehandelingen uit of de cliënt met de donkere huidtype wel of niet in aanmerking komt voor de behandeling en licht ik de reden hiervan toe. Met ‘donkere huid’ bedoel ik de gepigmenteerde huid, huidtype 3 (Mediterraan, Aziatisch) tot en met huidtype 6 (Negroïde huid) volgens de Fitzpatrick classificatie.

Acné bij de donkere huid

De donkere huid maakt meer talg aan en heeft een dikkere hoornlaag in vergelijking met de lichte huid, waardoor talgklieren snel verstopt kunnen raken. Acné zorgt dikwijls voor huidschade bij de donkere huid, in de vorm van donkere vlekken of littekens. Het is daarom belangrijk om op tijd hulp te zoeken.

Acnétherapie bij de donkere huid

De huidtherapeut stemt de acnébehandeling precies af op de donkere huid. Wij weten dat de donkere huid vet én vochtarm tegelijk kan zijn. Het draait om het vinden van de juiste balans: we willen de overmatige talgproductie remmen, zonder de huid uit te drogen. Mee-eters en puistjes worden op een zorgvuldige manier verwijderd, zonder dat daar wondjes of korstjes door ontstaan. Hyaluronzuur (Medik8 B5 serum), vitamine C, een laag percentage salicylzuur en melkzuur zijn veilige, effectieve ingrediënten bij de behandeling van de gepigmenteerde acnéhuid. De percentages worden geleidelijk opgebouwd en daarom kunnen cliënten met een donkere huid zonder zorgen acnétherapie ondergaan.

Rosacea bij de donkere huid

Rosacea komt vaker voor bij lichte huidtypes, maar kan zeker ook voorkomen bij de donkere huid. Omdat roodheid en blozen minder opvalt, kan rosacea sneller over het hoofd worden gezien. De donkere huid verliest in het droge Nederlandse klimaat sneller vocht, waardoor de huidbarrière verstoord kan raken. Indringers zoals bacteriën, schimmels en gisten maken meer kans om vervelende ontstekingsreacties zoals rosacea te veroorzaken.

Behandeling rosacea bij de donkere huid

Melkzuur in milde peelings beschermt de pH-waarde (zuurmantel) van de huid en doodt organismen die huidklachten kunnen uitlokken, zoals schimmels en gisten en de Demodex mijt die rosacea kan veroorzaken. Daarom zetten we melkzuur graag in voor de behandeling van de droge, donkere en kwetsbare huid met een verstoorde barrièrefunctie. Daarnaast bestaat de behandeling uit het aanbrengen van ontstekingsremmende crèmes en zoveel mogelijk verergerende factoren voorkomen.

Acné-littekens behandeling bij de donkere huid

Indien donkere huidtypen hebben geleden onder acné, is dit dikwijls zichtbaar als donkere littekentjes en reliëfverschil aan het huidoppervlakte. Belangrijk is om eerst de acné onder controle te krijgen, anders komen er steeds weer nieuwe vlekken bij en zal goed effect lang duren. Daarna kunnen de hyperpigmentaties aangepakt worden, bijvoorbeeld met peelings en speciale huidproducten. Zodra de hyperpigmentaties niet meer op de voorgrond staan, kunnen we ons richten op het reliëfverschil in de vorm van putjes, glooiende littekens of vergrootte poriën met de fractionele laser Erbium:Glass of micro-needling therapie.

Fractionele laserbehandeling bij acné-littekens donkere huid

Donkere huidtypen met acné-littekens komen het meest in aanmerking voor behandeling met de non-ablatieve fractionele laser Erbium:Glass 1565 ResurFx. Deze laser verdampt de huid niet, dus maakt geen open wondjes, waardoor de kans op complicatie als blijvende pigmentverschuiving zeer laag is. Indien u gevoelig bent voor vorming van overmatig littekenweefsel (keloïd), raden we deze behandeling af.

We adviseren om de behandelingen niet te snel na elkaar te ondergaan. Door minimaal 6 weken tussen de behandelingen te laten kunnen de pigmentcellen weer tot rust komen. Het is een must om de huid thuis te verzorgen met een crème met pigmentremmende ingrediënten, zoals koijic acid, niacinamide, retinol of in sommige gevallen hydrochinon. De huidtherapeut geeft een persoonlijk advies.

Micro-needling therapie bij de donkere huid

Micro-needling therapie kan ingezet worden om de huidstructuur te verbeteren, littekens te verfraaien, pigmentvlekken te verlichten en het huidverouderingsproces te vertragen. De vibrerende pen met fijne naaldjes maakt minuscule wondjes in de huid, die snel sluiten en genezen. Het genezingsproces zorgt voor stimulatie van bindweefsel (collageen en elastine). In principe is er geen reden om deze behandeling niet uit te voeren bij de donkere huid, aangezien de opperhuid tamelijk intact blijft. Toch is er nog niet heel veel onderzoek gedaan naar de toepassing van micro-needling therapie op de donkere huid. De huidtherapeut zal de eerste behandeling mild uitvoeren. Bij een goede reactie zonder complicaties, kan de intensiteit van de behandeling geleidelijk opgevoerd worden.

Microdermabrasie bij de donkere huid

Microdermabrasie ter vergladding van de huid is zeker mogelijk bij de donkere huid, maar heeft niet onze eerste voorkeur. De behandeling kan enkel oppervlakkig uitgevoerd worden, waardoor de huid slechts tijdelijk wat gladder zal aanvoelen. Aangezien plaatselijke schaafwondjes kunnen leiden tot blijvende pigmentvlekken bij de donkere huid, kiezen we liever voor vloeibare peelings.

Peelings bij de donkere huid

Tegenwoordig kunnen we zonder problemen een peeling aanbrengen op een donkere huid, aangezien we steeds meer keuze hebben uit diverse zuren en ingrediënten. Er zijn wel beperkingen wat betreft de diepte, het zal blijven bij een niveau 2 peel (medium oppervlakkig) die geleidelijk opgebouwd wordt voor een gecontroleerde huidreactie. De donkere huid wordt vooraf aan de behandeling extra zorgvuldig voorbereid, door het gebruik van pigmentremmende middelen in huidverzorging thuis.

Wat de samenstelling van de peelings betreft kiezen we voor minder irriterende zuren. Een lager percentage van salicylzuur (bijv. 5%) zetten we in bij een overmatige talgproductie en een glimmende huid. Daarnaast werkt dit ingrediënt goed bij het verminderen en voorkomen van ontstekingen bij acné. Dit zuur is veilig vanwege de grotere molecuulstructuur; het kan niet te diep in de huid penetreren. Een ander belangrijk ingrediënt in peelings voor de donkere huid is melkzuur. Melkzuur kan verkleuringen in de huid verminderen door de pigmentcellen tot rust te brengen. Het feit dat melkzuur heel geleidelijk de huid indringt maakt deze peeling zeer geschikt voor donkere huiden en gevoelige huiden. Tot slot hydrateert melkzuur de huid.

Meer informatie over huidbehandelingen bij de donkere huid

Lees meer over de veel voorkomende huidklachten bij de donkere huid, risico’s, voorlichting en verwachtingen bij de behandeling van de donkere huid in dit blogbericht. In Huidtherapie voor de donkere huid deel 3 zal ik de overige huidbehandelingen aankaarten, zoals o.a. laserontharing, elektrische epilatie, verwijderen van goedaardige huidtumoren, littekentherapie en tatoeageverwijdering bij de donkere huid.

Indien je alvast meer wilt weten over onze behandelingen en/of jouw huidklacht door ons behandeld kan worden, neem gerust contact met ons op via 030-6342561 of onderstaand contactformulier.

Het bericht Huidtherapie voor de donkere huid: deel 2 verscheen eerst op Huidzorg Houten | Huidtherapie & Laserkliniek.

Vergoedingen huidtherapie 2018

$
0
0

Het is bijna 2018, dus ook het kiezen van een (nieuwe) zorgverzekeraar komt steeds dichterbij. Voor veel mensen een hele klus en ook niet bepaald de leukste. Welke behandelingen kan ik vergoed krijgen? Waar moet ik rekening mee houden? Deze vragen, en meer, horen wij aan het einde van het jaar maar al te vaak in de praktijk. In dit blogbericht zullen we wat meer vertellen over de vergoeding van huidtherapeutische behandelingen in 2018 en vindt u een vergoedingsoverzicht van de huidtherapeutische behandelingen per zorgverzekeraar. Handig om te checken voor de jaarwisseling!

Vergoeding Huidtherapie 2018

Huidtherapeuten zien veel huidaandoeningen voorbijkomen zoals: acné, acné-littekens, rosacea, pigmentvlekken, wijnvlekken, littekens of overbeharing. Veel van deze klachten kunnen behandeld worden, waarbij de kosten van de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de zorgverzekeraar, zonder dat dit ten koste gaat van uw eigen risico.
In sommige gevallen is er één bedrag vastgesteld dat te besteden is voor meerdere therapieën zoals acnétherapie, laserontharing, elektrische epilatie en camouflagetherapie. Houdt hier dus rekening mee als u voor meerdere therapieën onder behandeling bent. De vergoedingen kunnen per kalenderjaar gelden, maar er zijn ook verzekeraars die een eenmalig bedrag aanbieden voor de verzekeringsduur.

Vergoeding acnétherapie 2018

Voor verschillende vormen van acné en rosacea bestaan allerlei therapieën die afzonderlijk of gecombineerd ingezet kunnen worden. Actieve acné kan met reinigende acnébehandelingen aangepakt worden. Voor het vervagen van de huidschade die veroorzaakt is door acné, zoals acné-littekens en post-inflammatoire hyperpigmentatie, kunnen behandelingen met de fractionele lasermicro-needling therapie, diverse soorten peelings en microdermabrasie zeer geschikt zijn.

Vergoeding elektrische epilatie en laserontharing 2018

Bij aanvullende verzekeringen worden de behandelingen voor permanente ontharing in het gezicht bij vrouwen vaak vergoed.

Ontsierende haargroei in het gelaat kan door huidtherapeuten permanent verwijderd worden. Wanneer de haartjes donker van kleur zijn kan laserontharing worden toegepast. Blonde, rossige, witte en grijze haren behandelen we door middel van elektrische epilatie. Dit zijn beide permanente ontharingsmethoden.

Vergoeding camouflagetherapie 2018

Huidkleurverschillen ontstaan door huidklachten zoals vitiligo, wijnvlekken, pigmentvlekken, littekens, tatoeages en rosacea worden door de huidtherapeut gecamoufleerd.

Het opbrengen van water- en veegvaste camouflage kan huidkleurverschillen minder opvallend maken of zelfs verbergen. Dit kan met een (tijdelijke) camouflagecrème. De zorgverzekeraar vergoedt (gedeeltelijk) de lessen om de camouflage aan te brengen en de camouflageproducten.

Bij sommige huidkleurverschillen is het mogelijk om blijvend van het kleurverschil af te komen. Zo kunnen huidklachten als pigmentvlekken, wijnvlekken, couperose en spijt-tatoeages tegenwoordig behandeld worden met lichtflitstherapie (IPL) of lasertherapie.

Overzicht vergoedingen Huidtherapie 2018

In onderstaand PDF bestand is overzichtelijk weergegeven welke bedragen per zorgverzekeraar worden vergoed. Zo kunt u inzicht krijgen in de vergoedingen van verschillende pakketten voor acnétherapie, camouflagetherapie en laserontharing en/of elektrische epilatie. Bekijk hieronder hoeveel u kan declareren!

Vergoedingsoverzicht Huidtherapie 2018

Let op! In dit overzicht zijn de grootste zorgverzekeraars opgenomen. Wanneer uw zorgverzekeraar er niet tussen staat, betekent dit niet dat u niets vergoed krijgt. Kijk op de website van uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar voor huidbehandelingen

zorgvergoeding huidtherapieHet komt voor dat zorgverzekeraars voorafgaand aan de behandeling een verwijzing van uw behandelend arts wensen. Ook kan het zijn dat middels een machtigingsformulier toestemming verleend moet worden, let hier dus goed op voordat u met de behandelingen start. De polisvoorwaarden van 2018 kunnen veranderd zijn ten opzichte van de voorwaarden van 2017. In onderstaande PDF-bestanden hebben wij de polisvoorwaarden per zorgverzekeraar voor u op een rijtje gezet:

Polisvoorwaarden acnétherapie 2018

Polisvoorwaarden camouflagetherapie 2018

Polisvoorwaarden ontharen 2018

Mocht dit uw vragen niet voldoende beantwoorden, adviseren wij om contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar.

Kwaliteitsregistratie van Huidzorg Houten en de huidtherapeut

kp-nvhOm in aanmerking te komen voor een vergoeding van bovengenoemde behandelingen moeten de huidtherapeuten en de praktijk aan een aantal eisen voldoen. De behandelend huidtherapeut moet lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) of werken volgens de eisen van de NVH. De praktijk moet ingeschreven staan bij het kwaliteitsregister van paramedici (BIG-registratie) en een contract hebben met de zorgverzekering. De huidtherapeuten van Huidzorg Houten voldoen aan al deze eisen. Tevens heeft Huidzorg Houten een overeenkomst met alle zorgverzekeraars.

Het bedrag van de behandeling wordt direct na afloop afgerekend aan de balie. U krijgt een factuur mee, die u zelf kunt indienen bij de zorgverzekeraar.

Tarieven Huidzorg Houten

Wilt u weten wat de behandelingen bij Huidzorg Houten kosten? Bekijk de tarieven voor 2018. Wist u al dat het intakegesprek gratis en vrijblijvend is in 2018?

Afspraak maken?

Wilt u meer informatie over de behandeling van acné, ongewenste haargroei of huidkleurverschillen in het gelaat? Of heeft u andere huidklachten of wilt u de conditie van de huid verbeteren? Vul dan onderstaand contactformulier in of bel: 030-6342561.

Het bericht Vergoedingen huidtherapie 2018 verscheen eerst op Huidzorg Houten | Huidtherapie & Laserkliniek.


Laserontharing bovenlip en kin – ervaring van Vania Najmadeen

$
0
0

Bij Huidzorg Houten zien we dagelijks vrouwen die last hebben van overbeharing in het gezicht. Wanneer de haartjes donker gepigmenteerd zijn, kunnen deze meestal behandeld worden met de Lightsheer Diodelaser DUET (permanente laserontharing). In 2017 hebben we bij Huidzorg Houten meer dan 150 vrouwen met haargroei in het gezicht kunnen helpen met laserbehandelingen. Vania Najmadeen (29 jaar) heeft zich ook door ons laten behandelen. Lees hieronder haar ervaringsverhaal.

Beharing in het gezicht

“Enkele jaren geleden zijn er donkere haartjes op mijn kin en bovenlip ontstaan. In september 2016 besloot ik om er iets aan te laten doen. Huidzorg Houten was bekend bij mij en dicht bij huis, dus daarom heb ik gekozen om hier onder behandeling te gaan.”

Ervaring laserbehandelingen

“De behandelingen bij Huidzorg Houten heb ik als zeer positief en fijn ervaren. Ik vond de medewerkers professioneel, geduldig en prettig. Vooral de intake was ontzettend fijn. Tijdens dit gesprek is mij heel uitgebreid verteld hoe de huid in elkaar zit en hoe haargroei ontstaat. Daarnaast is de behandeling ook goed toegelicht, zodat ik wist wat ik kon verwachten. Verder heb ik de behandelingen als prettig ervaren, omdat er echt naar de wensen en behoeften van de cliënten wordt geluisterd. Overigens vind ik de goede hygiëne ook een belangrijk punt bij Huidzorg Houten. Dit doen ze uitstekend!”

Laserontharing bovenlip

Huidreactie na de laserbehandeling

“Ik had niet hele heftige huidreacties, maar dit verschilt natuurlijk per persoon en huidtype. Na de behandelingen was mijn huid rood en soms had ik last van wat zwelling of bultjes. Dit trok altijd wel na een aantal dagen weg. Naast deze reactie had ik soms nog wat last van kleine puistjes en vlekjes, maar dit herstelde ook altijd weer goed en snel.”

Resultaat laserbehandeling

“Mijn doel van de laserbehandeling was om de donkere haartjes op mijn bovenlip en kin te verminderen. Dit doel is behaald: de stugge, hardnekkige zwarte haartjes zijn verdwenen. Ik heb heel veel baat bij de behandelingen gehad. Ik ben daarom ook ontzettend tevreden over het resultaat en ben blij dat ik heb gekozen om de behandelingen bij Huidzorg Houten te doen.”

Tip van Vania

“Huidzorg Houten is gespecialiseerd in heel veel huidproblemen en ik zou iedereen met huidproblemen adviseren om zich hier te laten behandelen. Bij Huidzorg Houten wordt deskundig, professioneel, doelgericht en hygiënisch te werk gegaan.”

Laserontharing

Laserontharing bovenlip

Bij het behandelen van Vania hebben wij gewerkt met de Lightsheer Diodelaser DUET. Met deze laser behandelen wij beharing in het gezicht en op het lichaam bij zowel lichte als donkere huidtypes. De laser vernietigt de haarzakjes, waardoor de haartjes niet meer terug groeien. Het is dus een methode om permanent haartjes te verwijderen. Lees hier meer over laserontharing.

Afspraak maken?

Wil je zelf graag een afspraak maken, omdat je ook last hebt haargroei of een ander huidprobleem? Je kan altijd contact opnemen door te bellen naar nummer 030 6342561 of door het onderstaande contactformulier in te vullen. Benieuwd naar andere ervaringen over laserontharing? Lees dan hier de ervaring van Nancy.

Het bericht Laserontharing bovenlip en kin – ervaring van Vania Najmadeen verscheen eerst op Huidzorg Houten | Huidtherapie & Laserkliniek.

De 10 meest gelezen blogs van 2017

$
0
0

Bij Huidzorg Houten steken we veel tijd en energie in het schrijven van onze eigen blogberichten. Achter de schermen zoeken we graag naar nieuwe weetjes en inzichten die we dan met andere kunnen delen. Het schrijven van blogberichten gaat soms met gemak en soms zit er dagen werk in verscholen. Het is daarom leuk om te zien met hoeveel enthousiasme onze blogs worden gelezen.

De top 10 meest gelezen blogs 2017

Zo op de valreep van 2017 waren wij benieuwd welke blogs de meeste aandacht hebben getrokken. En daar kwam de volgende top 10 uit:

  1. Puistjes op de rug, wat doe je ermee?
  2. Het effect van voeding en acne: de feiten
  3. Acne door het Mirena spiraaltje
  4. Tretinoïne: de voordelen en nadelen
  5. Effect van roken op de huid
  6. Mee-eters in het gezicht, wat doe je er tegen? 
  7. 5 meest gestelde vragen over laserontharen voor de zomer
  8. Mooie blote benen zonder blauwe vaatjes
  9. Retinol, wat is het en hoe werkt het?
  10. Skin Picking: de drang om aan je huid te pulken 

Welke onderwerpen komen langs?

De meeste aandacht gaat toch wel naar de blogs waarin we iets vertellen of acné of invloeden op acné. Er zijn dus toch veel mensen opzoek naar informatie over bijvoorbeeld puistjes op de rug of de drang om aan je huid te pulken (skin picking).

Daarnaast is informatie over laserontharen ook geliefd onder onze lezers. Want wanneer kun je nu het beste beginnen met laserontharen? Of mag je behandeld worden in de zomer? Allemaal vragen waar graag iedereen antwoord op wil hebben.

Ook ingrediënten in producten worden vaak opgezocht via het internet en onze blogs. Het is goed om te zien dat mensen kritisch zijn op hun producten en ingrediënten. Het aanbod groeit met de dag, dus werkzame producten vinden is soms lastig. Het meest populaire ingrediënt in huidverzorging is vitamine A-zuur, aangezien de blogberichten over tretinoïne en retinol twee maal in de top 10 voorkomen.

Wat willen jullie graag lezen?

De huidtherapeuten die achter de schermen van Huidzorg Houten fanatiek bloggen, komen aan de hand van de gesprekken met onze cliënten op de onderwerpen. Vaak zijn we zelf nieuwsgierig naar bepaalde onderwerpen of patiënten vragen zich iets af wat wij dan verder kunnen onderzoeken. Mocht je nu zelf een leuk onderwerp hebben voor een blogbericht mail ons dan gerust (contact@huidzorghouten.nl)! Wij schrijven tenslotte om jullie te kunnen informeren.

Wat staat er op de planning van 2018?

Facebook

Ook het nieuwe jaar zullen we doorgaan met het schrijven van informatieve en leuke blogs. Ben je benieuwd naar onze blogs? Houd onze Facebookpagina of Instagram in de gaten voor de leukste weetjes en de nieuwste blogberichten! En vergeet niet goede ideeën door te geven.

Het bericht De 10 meest gelezen blogs van 2017 verscheen eerst op Huidzorg Houten | Huidtherapie & Laserkliniek.

Acné in de hals – Ervaring van Floris

$
0
0

Floris had al een tijd last van acné in zijn hals en op zijn kaaklijn. Hij stoorde zich aan de zichtbare en soms pijnlijke plekken, waardoor hij besloot contact op te nemen met Huidzorg Houten. Tijdens het consult werd er gesproken over de acné in zijn hals en is er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Floris is heel blij met het eindresultaat en wil graag zijn ervaring delen over de behandelingen bij ons.

Acnétherapie en peelings

Bij Floris was het doel in de ontstekingen te verminderen, zodat hij minder last zou hebben van de acné in zijn hals. Dit hebben we gedaan door hem thuis producten te laten gebruiken die ontstekingsremmende ingrediënten bevatten zoals bijvoorbeeld salicylzuur en benzoylperoxide. We zijn we begonnen met een reinigende behandelingen in combinatie met salicylzuur peelings. Salicylzuur verweekt de dode huidcellen, desinfecteert de huid, activeert de doorbloeding, trekt de resterende onzuiverheden uit de huid en zorgt voor een snelle celvernieuwing. Daarnaast hebben de ook de Jessner peeling ingezet om de laatste ontstekingen te verminderen. De Jessner peeling is een intensievere peeling om actieve acne aan te pakken. Het werkt ontstekingsremmend en antibacterieel en pakt ook de verkleuringen (ook wel postinflammatoire hyperpigmentatie) aan die nog te zien waren in de hals.

Acné in de hals

“Ik had veel last van de acné in mijn hals. Ik vond het niet alleen storend maar ook pijnlijk. Het moment dat ik er echt last van begon te krijgen heb ik contact opgenomen met Huidzorg Houten om de behandelmogelijkheden te bespreken. Mijn eerste indruk van de praktijk van professioneel en alle medewerkers waren vriendelijk een toonde interesse. De praktijk ziet er goed en verzorg uit en ik vond vooral de behandelkamers erg mooi.”

Ervaring acnétherapie en peelings

“Tijdens het consult werd alles duidelijk besproken met mij en is verteld wat het behandelplan zou zijn. Ik vond dat ze dit op een professionele manier deden. Ik zag niet op tegen de eerste behandeling, omdat ik goed wist wat mij te wachten stond. De behandeling was goed te doen. Het uitknijpen van de plekjes was even pijnlijk, maar dit was het zeker waard”

Resultaat acnétherapie en peelings

“Ik ben zeker tevreden over het resultaat. De plekken in mijn nek zijn zo goed als weg en daar ben ik erg blij mee. De rest van mijn huid ziet er ook een stuk beter uit. In heb de gehele behandelperiode ook thuis producten gebruikt, namelijk de betacleanse (wasgel) en de aknetrol (benzoylperoxide) Ik heb zelf ook het idee dat dit het resultaat positief heeft beïnvloed. Ik had zelf gehoopt dat het resultaat zo goed zou zijn, maar het niet perse verwacht. Ik ben eigenlijk heel positief verrast! Tijdens het consult zijn ze heel eerlijk tegen me geweest over het te verwachten resultaat en dat vond ik erg fijn.”

Tip van Floris

“Mijn tip zou zijn: Schaam je niet! Als je acné hebt zijn er soms gewoon behandelingen nodig om het te verminderen. De behandelingen zijn niet vervelend en het helpt echt. Dus: gewoon doen.”

Afspraak maken?

Wil je zelf graag een afspraak maken, omdat je ook last hebt van acné of een ander huidprobleem? Je kan altijd contact opnemen door te bellen naar nummer 030 6342561 of door het onderstaande contactformulier in te vullen.

Het bericht Acné in de hals – Ervaring van Floris verscheen eerst op Huidzorg Houten | Huidtherapie & Laserkliniek.

De invloed van stress op de huid

$
0
0

Stress, iedereen heeft het wel eens. Maar wat voor effecten geeft stress eigenlijk op de huid? Het is al langer bekend dat stress bepaalde aandoeningen aan de huid kan verergeren en de huidconditie kan verminderen. Wanneer iemand een langdurige periode stress ervaart, maakt het lichaam te veel stresshormonen (cortisol) aan. Bij acute stress kan dit leiden tot huidkwalen zoals netelroos en psoriasis. Chronische stress kan ook gevolgen hebben voor de huidconditie.

Stress en acné

Cortisol stimuleert de talgproductie, waardoor poriën sneller verstopt raken en puistjes ontstaan. Daarnaast onderdrukt cortisol het immuunsysteem en hierdoor krijgen ontstekingen (puistjes) meer de kans zich te ontwikkelen. Niet alleen cortisol zorgt ervoor dat de talgproductie verhoogt, ook testosteron kan hierbij een rol spelen. Het lichaam maakt namelijk extra testosteron aan wanneer iemand stress voor een langere periode ervaart. Bij de productie van een grote hoeveelheid testosteron komt er een bepaald enzym vrij en ook dit geeft een verhoogde talgproductie.

stress-huidveroudering

Stress en huidveroudering

Wanneer iemand stress ervaart zorgt cortisol ervoor dat de collagene en elastine vezels in de huid worden beschadigd. Collageen en elastine zijn bepaalde eiwitten in bijvoorbeeld de spieren en in het bindweefsel die van belang zijn voor een stevige huid. Wanneer deze vezels beschadigen verliest het bindweefsel zijn stevigheid. Uiteindelijk zie je dan meer rimpels en fijne lijntjes verschijnen. Daarnaast kan chronische stress leiden tot een verminderde celdeling en hierdoor veroudert je huid.

Stress en wondgenezing

Wanneer we gaan kijken naar de invloed van stress op de wondgenezing zien we het volgende. Uit meerdere onderzoeken kwam naar voren dat wonden slechter konden genezen wanneer iemand veel stress had. Dit heeft ermee te maken dat cortisol het immuunsysteem onderdrukt en hiermee dus ook je weerstand. Door een verminderde weerstand gaat de barrièrefunctie van de huid achteruit, waardoor je sneller last hebt van irritatie of ontstekingen.

Stress en rosacea, eczeem of psoriasis

Cortisol heeft een negatieve invloed op de huidaandoeningen rosacea. Door biologische veranderingen in ons lichaam als reactie op stress, worden er in de huid bepaalde eiwitten losgelaten die voor huidklachten zorgen, zoals: jeuk, roodheid en ontstekingen. Daarnaast zorgt stress ervoor dat de huidbarrière wordt aangetast waardoor de huid gevoeliger is en roder wordt. Bij rosacea kan stress meer roodheid en ontstekingen veroorzaken in de huid, bij eczeem meer jeuk en bij psoriasis kan stress de schilfering, roodheid en jeuk verergeren.

Wat kan Huidzorg Houten voor u betekenen?

De huidtherapeuten bij Huidzorg Houten kunnen de stress niet wegnemen, maar wel helpen met de gevolgen van stress op de huid. Het belangrijkste is dat wij beseffen hoeveel invloed stress kan hebben op het functioneren van jouw huid. Het team van Huidzorg Houten erkent namelijk beïnvloedbare factoren van bepaalde huidklachten en zoekt naar achterliggende oorzaken. De huidaandoening die ontstaat na stress kan deels worden weggenomen door het aan te pakken, hierbij doorbreken we de vicieuze cirkel.

Welke behandelingen biedt Huidzorg Houten aan voor de huidklachten na stress?

Behandeling van acné

De huidtherapeuten onderzoeken de oorzaak van uw acné en behandelen de symptomen. Daarnaast wordt er naar een oplossing gezocht om nieuwe onzuiverheden te voorkomen. Hierbij wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld, waarin uw prioriteiten en wensen worden meegenomen. De behandeling van acné kan bestaan uit reinigende behandelingen, microdermabrasie, micro-needling, peelings, acne-littekens laserbehandeling en aandacht voor huidverzorging.

Behandeling van huidveroudering

Het verouderingsproces van de huid kan niet worden stop gezet. Wel is er een mogelijkheid om uw huid in optimale conditie te houden en om huidveroudering te vertragen. De behandeling van huidveroudering kan bestaan uit een fractionele laserbehandeling, microdermabrasie, micro-needling, peelings en aandacht voor huidverzorging.

Behandeling van rosacea

Er zijn verschillende mogelijkheden om uitbreiding van de klachten te voorkomen en rosacea onder controle te houden. De behandeling van rosacea is gebaseerd op het verminderen van de ontstekingsreactie, verwijderen van diffuse roodheid en gesprongen bloedvaatjes en het opbouwen van de huidweerstand. De behandeling van rosacea kan bestaan uit lichtflitstherapie, acnétherapie, therapeutische huidproducten en camouflagetherapie.

Afspraak maken?

Denk je ook dat stress invloed heeft op jouw huid en ben je benieuwd wat de huidtherapeut voor jouw kan betekenen? Maak dan een afspraak door te bellen naar nummer 030 6342561 of vul onderstaand contactformulier in voor het plannen van een consult.

Het bericht De invloed van stress op de huid verscheen eerst op Huidzorg Houten | Huidtherapie & Laserkliniek.

Beenvaatjes verwijderen – Ervaring van Maaike

$
0
0

Beenvaatjes verwijderen is één van de lasertherapieën die Huidzorg Houten aanbiedt. Maaike* stoorde zich al een tijd aan haar ontsierende beenvaatjes. Inmiddels heeft ze drie laserbehandelingen ondergaan en is ze erg tevreden met het resultaat. Toen we haar vroegen haar ervaring te delen wilde ze dit graag doen. Je leest het allemaal in dit blogbericht. 

Laserbehandeling beenvaatjes verwijderen

beenvaatjes-verwijderen-huidzorg-houten

Bij Maaike hebben we met de Long Pulsed Nd:YAG laser gewerkt die een diepte heeft van 1064 nm. Door deze speciale diepte kunnen we ontsierende blauwe beenvaatjes goed verminderen. Tijdens de behandelperiode hebben we steeds met Maaike besproken hoe de behandelingen verliepen. Hierbij vragen we altijd naar de huidreactie en de hersteltijd, zodat we de behandeling goed kunnen afstemmen op de patiënt. Aan de hand van de dikte en diepte van de vaatjes bepaalt de huidtherapeut de instellingen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. De behandeling is gevoelig, maar over het algemeen goed vol te houden. Na de laserbehandeling gaat het lichaam druk aan de slag om de behandelde beenvaatjes op te ruimen. Voor meer informatie kunt u onze pagina laserbehandeling beenvaatjes bekijken.

Beenvaatjes verwijderen

Maaike: “Ik stoorde me heel erg aan de vaatjes op mijn benen. Ik vond ze eigenlijk zo storend dat ik niet met blote benen naar buiten wilde gaan. Dit heeft mij in de zomer ook belemmerd. Na mijn zwangerschappen had ik meer tijd voor mezelf en daarom vond ik het tijd om de beenvaatjes te laten verwijderen. De praktijk van Huidzorg Houten zag er erg netjes en schoon uit. Ik kreeg bij de praktijk het gevoel dat je zo binnen kon komen lopen. Het was laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Toen ik langs was geweest voor het consult voelde het gelijk vertrouwd. Dit komt mede door de vriendelijke medewerkers die heel open en klantgericht waren.”

Ervaring beenvaatjes verwijderen

“De behandelingen bij Huidzorg Houten heb ik als prettig ervaren. Ik werd van tevoren goed voorbereid op wat er ging komen en ik kreeg een eerlijk een realistisch beeld van het resultaat wat we konden behalen. Dit vond ik erg fijn! De behandelingen waren niet geheel pijnlijk, maar wel te doen en het was het meer dan waard.”

Resultaat ontsierende beenvaatjes verwijderen

“Ik ben heel erg blij en tevreden en ik heb pas drie behandelingen gehad. Ik zag het meeste verschil al na één behandeling en daar werd ik heel blij van. Ik hoopte natuurlijk van tevoren dit resultaat te behalen. En zoals ik al aangaf werd dit tijdens het consult uitgebreid besproken zodat mijn beeld realistisch zou zijn. Ik heb bewust alle adviezen van voor en na de behandeling opgevolgd. Ik wilde zeker weten dat ik ook zelf alles had gedaan om het beste resultaat te behalen.”

Tip van Maaike

“Het blijft een hoop geld, maar dit was het voor mij meer dan waard! Soms worden er dingen beloofd, maar bij mij was het effect er echt. Ik zou zeker de behandelingen aanbevelen. Je krijgt een open en eerlijk advies en de praktijk geeft een vertrouwd gevoel.”

Afspraak maken?

Wil je zelf graag een afspraak maken, omdat je ook last hebt van ontsierende beenvaatjes of een ander huidprobleem? Je kan altijd contact opnemen door te bellen naar nummer 030 6342561 of door het onderstaande contactformulier in te vullen.

*De naam van de patiënt is om privacy redenen aangepast.

Het bericht Beenvaatjes verwijderen – Ervaring van Maaike verscheen eerst op Huidzorg Houten | Huidtherapie & Laserkliniek.

Viewing all 325 articles
Browse latest View live